Danas oblačno vrijeme sa slabom kišom, zbog niskih temperatura vozače upozoravamo na moguću poledicu

Aktuelno
Danas oblačno vrijeme sa slabom kišom, zbog niskih temperatura vozače upozoravamo na moguću poledicu
Danas se u Bosni prijepodne očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili slabim snijegom. U drugom dijelu dana bez padavina i djelimično razvedravanje. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Danas se u Bosni prijepodne očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili slabim snijegom. U drugom dijelu dana bez padavina i djelimično razvedravanje. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar, slab, promjenjivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 1 do 7, na jugu od 8 do 14 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva je moguć slab snijeg ili slaba kiša. Najviša dnevna temperatura oko 3 stepena.

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše i slabog snijega u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Zbog niskih temperatura vozače upozoravamo na moguću poledicu na kolovozu, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa  apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17 Nemila-Žepče, M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i na magistralnom putu M-6.1 u Mostaru. Zbog radova na području Hrvatske upozoravamo vozače na duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

Ne propustite