U susret ekonomskom forumu: Kovan M.I. iz Gračanice vodeći proizvođač u oblasti zagrijavanja stambeno-poslovnih i industrijskih objekata

Bosna i Hercegovina
U susret ekonomskom forumu: Kovan M.I. iz Gračanice vodeći proizvođač u oblasti zagrijavanja stambeno-poslovnih i industrijskih objekata
U susret predstojećem ekonomskom forumu koji će se 15. i 16. 12. održati U Dubrovniku, na temu Korporativno upravljanje: “Poslovati u BiH“, u organizaciji konsultantske kuće Revicon, urađen je i dokumentarni film o problemima u privredi sa kojima se susreću neke od njapoznatijih i najvećih bh. firmi, ali i njihovim prijedlozima za prevazilaženje istih. Ovaj film je pokušaj da se detektuju neki od najvećih problema koji prate realni sektor, velike kompanije i njihovo poslovanje.

U susret predstojećem ekonomskom forumu koji će se 15. i 16. 12. održati U Dubrovniku, na temu Korporativno upravljanje: “Poslovati u BiH“, u organizaciji konsultantske kuće Revicon, urađen je i dokumentarni film o problemima u privredi sa kojima se susreću neke od njapoznatijih i najvećih bh. firmi, ali i njihovim prijedlozima za prevazilaženje istih. Ovaj film je pokušaj da se detektuju neki od najvećih problema koji prate realni sektor, velike kompanije i njihovo poslovanje. Snimanje je obavljeno širom Federacije Bih, a u narednim danima donosimo razgovore koji su priširena verzija onoga što će se moći vidjeti prilikom službene promocije filma, čija je projekcija zakazana u sklopu Foruma u Dubrovniku.

Kovan M.I. iz Gračanice vodeći je proizvođač u oblasti zagrijavanja stambeno poslovnih i industrijskih objekata uz korištenje isključivo obnovljivih izvora energije.Kotlovi ove firme koju je osnovao i kojom dvije decenije uspješno upravlja Said Karalić, došli su čak i do Velike Britanije. U tamošnjim školama, peći na pelet, napravljene u Gračanici, predstavljaju proizvod kojem se vjeruje. Štaviše, može se reći kako je ovo izuzetno cijenjeno tržište, na koje je vrlo teško doći, prostor u kojem iz Kovana vide šansu za dodatnu ekspanziju. Pored ovoga, firma prekriva tržište cijele BiH, okolnih zemalja u regiji i Zapadne Europe, te ses pravom može okarakterizirati kao nosilac pozitivnih privrednih tokova u našoj zemlji. 

Uostalom, uz Karalića stoji 250 uposlenih, od kojeg veliki procenat ide na mlade i obrazovane kadrove. Kovan M.I. je dio dokumentarnog filma "Privreda i problemi koji je prate", a o svemu onome što ta kompanija predstavlja danas govorio je Said Karalić, direktora firme KOVAN M.I..

Ne propustite