FOTO: Ona je najseksi političarka u Evropi

Svijet
FOTO: Ona je najseksi političarka u Evropi
Klæstrup se pojavila u crnoj, zanosnoj haljini na zabavi Mladih Konzervativaca.

Političarka Nikita Klæstrup postala je internet senzacija nakon što je jedna njena fotografija objavljena na webu, gdje je označena kao „predivna danska političarka“.

Na slici, kroz koju je Nikita stigla do slave, ona je predstavljena kao danska političarka, ali se zapravo radi o 20-godišnjoj studentici retorike na Univerzitetu u Kopenhagenu, a tek onda o konzervativnoj političarki u usponu.

Fotografija, o kojoj se nadaleko raspravlja na internetu, napravljena je na nedavnoj zabavi Mladih Konzervativaca u Danskoj. Klæstrup se pojavila u crnoj, zanosnoj haljini na ovom događaju.

Nekoliko dana nakon eventa, Nikita je ostala iznenađena kada je dobila poziv od danskih medija.

U izvještajima se navodi kako ovo nije prvi put da se mlada Klæstrup pojavila na naslovnicama medija. Naime, tokom lokalnih izbora 2013., prozvana je „danskom izbornom ljepoticom“.

Unatoč tome što redovno učestvuje u političkim debatama, većina danske javnosti je ubijeđena kako Nikita dobija pažnju isključivo zbog svog izgleda.

Međutim, pažnja koju dobija nije nužno loša za njenu buduću političku karijeru. Naprotiv, to joj pomaže u jačanju njenog profila. Ukoliko se želi boriti za moderni, otvoreni konzervatizam, nije loša ideja nositi odvažnu haljinu, smatraju tamošnji politički eksperti.

Nikita vjeruje kako je ona savršen primjer političke retorike, gdje ne možete zanemariti činjenicu da žene u politici mogu biti zgodne, ali i inteligentne.

Ovo se prodaje i to je činjenica. Postoji prirodan fokus na ženski izgled. Jednostavno je tako“, kaže Nikita i ističe kako ne planira mijenjati stil odijevanja za sljedeću zabavu.

Ne propustite