Nije pokrenut disciplinski postupak protiv Meddžide Kreso

Bosna i Hercegovina
Nije pokrenut disciplinski postupak protiv Meddžide Kreso
Iz Ureda disciplinskog tužioca za Klix.ba su kazali da je protiv Meddžide Kreso formiran predmet po službenoj dužnosti, zbog medijskih navoda o mogućoj povredi dužnosti. "Ured disciplinskog tužioca nije pokrenuo disciplinski postupak odnosno nije podnio disciplinsku tužbu protiv predsjednice Suda BiH Meddžide Kreso. Možemo potvrditi da je Ured, prema ustaljenoj praksi, registrovao predmet po službenoj dužnosti osnovom medijske objave u kojoj se navodi moguća povreda dužnosti", kazali su za Klix.ba iz Ureda disciplinskog tužioca.

Iz Ureda disciplinskog tužioca za Klix.ba su kazali da je protiv Meddžide Kreso formiran predmet po službenoj dužnosti, zbog medijskih navoda o mogućoj povredi dužnosti.

"Ured disciplinskog tužioca nije pokrenuo disciplinski postupak odnosno nije podnio disciplinsku tužbu protiv predsjednice Suda BiH Meddžide Kreso. Možemo potvrditi da je Ured, prema ustaljenoj praksi, registrovao predmet po službenoj dužnosti osnovom medijske objave u kojoj se navodi moguća povreda dužnosti", kazali su za Klix.ba iz Ureda disciplinskog tužioca.

Svi postupci ili radnje koje se odnose na navode o povredi dužnosti ili nesposobnosti za vršenje dužnosti, a koje su poduzete prije nego što Ured disciplinskog tužioca podnese zvaničnu tužbu, povjerljive su prirode, navode iz Ureda disciplinskog tužioca.

Podsjećamo, sutra bi u Mostaru trebao da bude izabran nasljednik Meddžide Kreso na poziciji predsjednika Suda BiH, a ovaj izbor više nego ikada privukao je pažnju političkih subjekata i javnosti općenito.

Izvor: Klix.ba 

Ne propustite