Ovako treba da izgleda savršen muškarac

Moda i ljepota
Ovako treba da izgleda savršen muškarac
Jedina pojava koju nauka nikad neće moći da objasni je ljubav. Kod nje su pravila uvijek promjenljiva i često je sve dozvoljeno. Ali, nauka je pokušala da istraži kako to izgleda savršen muškarac i došla je do zaključka da to nije uopšte tako teško postići.

Jedina pojava koju nauka nikad neće moći da objasni je ljubav. Kod nje su pravila uvijek promjenljiva i često je sve dozvoljeno. Ali, nauka je pokušala da istraži kako to izgleda savršen muškarac i došla je do zaključka da to nije uopšte tako teško postići.

Kad veza propadne jedan partner će uvijek da krivi ovog drugog za razlaz. Kad bi makar muškarac u vezi bio idealan, prema naučnom istraživanju on bi izgledao baš ovako.

1. Nije previše privlačan
Studije su pokazale da veze traju duže ako je muškarac manje privlačan od žene. Razlog je što su muškarci površniji od žena i češće u partnerki traže da fizički zadovolji njihove "apetite". I ne samo to, zgodni muškarci imaju spermu lošijeg kvaliteta, kako objašnjava studija objavljena u američkom časopisu "Dnevnik evolutivne biologije".

2. Bradati muškarac
Nauka je utvrdila da je brada jedna od najprivlačnijih stvari kod muškarca. Dlake na ostalim djelovima njegovog tijela nisu previše poželjne, tako da je brijanje svega sem brade dozvoljeno. Naučnici su utvrdili da su bradati muškarci bolji očevi i veći zaštitnici. Oni su takođe naveli da je brada povezana s plodnošću i muževnošću muškarca. 

3. Povremeno konzumira marihuanu
Studija Univerziteta u Bafalu je otkrila da parovi koji zajedno uživaju u ovom opijatu najčešće žive u harmoniji. Naučnici su skupili podatke od 634 para koji su preko 9 godina u braku i došli su do zaključka da parovi koji se zajedno opuštaju nemaju problem sa nasiljem u porodici.

4. Nizak je i nije zgodan
Cijela priča oko visokog, crnog i zgodnog muškarca je totalno precijenjena. Žene često odbijaju baš takvi muškarci i traže utjehu u ovim drugim "manje zgodnim". Lijepi muškarci su više za flertovanje i seks na jedno veče, ali ovi manje lijepi i šarmantni najčešće zadrže djevojku. Jedna studija u New Yorku je pokazala da što je muškarac niži to je bolji u krevetu.

5. Obavlja kućne poslove
Ne samo da je obavljanje kućnih poslova veoma bitno za održavanje stabilne veze, već je pomaganje ženi u čišćenju, pranju, peglanju i pravljenju ručka jedan korak bliže ka boljem seksu. Mada, tu su i "muški poslovi" u kojima se muškarci najbolje snalaze, pa nije loše i da se povremeno samo njih pridržavaju.

6. On nije promiskuitetan
Bez obzira na činjenicu da trećina brakova počinje seksom na jedno veče, studije pokazuju da što su više partneri imali seksa prije braka, to je vjerovatnije da će im brak biti loš. Razlog tome je što je više partnera neko promijenio, to je svjesniji kakve sve opcije ima kad je s nekim u braku. 

7. Ima dobar odnos s roditeljima
Studije su pokazale vezu između turbulentnog odrastanja i lošeg braka. Nije teško pretpostaviti da će dijete koje je odraslo u srećnom porodičnom okruženju, najvjerovatnije takvo okruženje napraviti i u svom budućem domu.

Ne propustite