Još dvije crvene potjernice za državljanima BiH zbog terorizma

Bosna i Hercegovina
Još dvije crvene potjernice za državljanima BiH zbog terorizma
Interpol je, na zahtjev pravosudnih institucija BiH, raspisao još dvije crvene potjernice za državljanima BiH zbog terorizma.

Interpol je, na zahtjev pravosudnih institucija BiH, raspisao još dvije crvene potjernice za državljanima BiH zbog terorizma. Potjernice su raspisane za Senadom Hasanovićem iz Sarajeva i Edinom Kahrimanom iz Zenice.

Njih dvojica se terete za organizovanje terorističke grupe i povezivanje sa teroristima takozvane "Islamske države", navodi se na zvaničnoj stranici Interpola. Hasanović je od ranije poznat javnosti, ali i pravosudnim organima.

On je u predmetu "Bektašević i drugi" 2007. godine osuđen najprije na dvije i po godine zatvora, a potom u drugostepenom postupku na šest mjeseci zbog planiranja terorističkog napada. On i Kahriman su navodno u Siriju otišli 2013. godine, Hasanović iz Zenice, a Kahriman iz Njemačke. Prije mjesec dana raspisana je potjernica i za Samidom Cicvarom i Naserom Arnautom.

Osim njih, Interpol traga i za Ramom Grahovićem (49) i Ibrom Ćufurovićem (21) iz Velike Kladuše, Edinom Pečenkovićem (53) iz Bihaća, Jasminom Keserovićem (21) iz Zavidovića, Sulejmanom Mešanovićem, Senadom Kasupovićem i državljaninom Saudijske Arabije i BiH Ahmedom Zuharijem (50).

Ne propustite