Protesti ispred zgrade Parlamenta FBiH

Bosna i Hercegovina
Protesti ispred zgrade Parlamenta FBiH
Radnici iz nekoliko preduzeća na ivici propasti sa područja Tuzlanskog kantona okupili su se u "Sindikat Solidarnosti" i protestuju ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH gdje se trenutno održava sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Radnici iz nekoliko preduzeća na ivici propasti sa područja Tuzlanskog kantona okupili su se u "Sindikat Solidarnosti" i protestuju ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH gdje se trenutno održava sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH. Radi se o mirnim protestima čiji je povod rasprava o nacrtu Zakona o stečaju, koji je u odnosu na raniji, pretrpio izmjene kada su u pitanju radnici. Iz Sindikata solidarnosti kažu da u ovaj nacrt nije ugrađen niti jedan njihov prijedlog koji su preko zastupnika uputili Vladi Federacije BiH. 

Sa Sindikatom Solidarnosti zajedno protestuju i radnici Krivaje iz Zavidovića, Pokret Građana Gračanica, radnici Fortune, članovi pokreta NGG – Srebrenik je naš iz Srebrenika, pripadnici građanskih pokreta iz Sarajeva a i određeni broj pripadnika boračke populacije. 

Ne propustite