Danas nas očekuje umjereno oblačno vrijeme, zbog niskih temperatura moguća poledica na kolovozu

Aktuelno
Danas nas očekuje umjereno oblačno vrijeme, zbog niskih temperatura moguća poledica na kolovozu
Danas dio prijepodneva pretežno oblačno u Krajini i zapadnim područjima Bosne. U većem dijelu Bosne prije podne mala do umjerena naoblaka.

Danas dio prijepodneva pretežno oblačno u Krajini i zapadnim područjima Bosne. U većem dijelu Bosne prijepodne mala do umjerena naoblaka. U drugoj polovini dana u Bosni sunčano. U Hercegovini danas sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar u Bosni u skretanju na jugo. U Hercegovini umjereno jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. U Sarajevu ujutro mala do umjerena naoblaka. Veći dio dana sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.

Niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice na kolovozu, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na dionicama koje vode kroz usjeke. Na putevima na području Livna, Kupresa i Tomislavgrada, upozoravamo na jake udare vjetra. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Do povremenih obustava saobraćaja, tokom dana dolazi na magistralnim putevima M-4 Teslić-Kotor Varoš i M-19.3 Rogatica-Ustiprača, zbog minerskih i deminerskih radova. Do kraćih zastoja dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.Izdvajamo magistralne puteve: M-17 Nemila-Žepče, M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i na magistralnom putu M-6.1 u Mostaru.

Zbog radova na području Hrvatske upozoravamo vozače na duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Ne propustite