Uspješna godina krunisana Zlatnom loptom: U njegovim se rukama osjeća najbolje!

Fudbal
Uspješna godina krunisana Zlatnom loptom: U njegovim se rukama osjeća najbolje!
Cristiano Ronaldo, prije svega veliki čovjek i humanista, a poslije toga (za mene) najbolji igrač na svijetu ikada.

Cristiano Ronaldo, prije svega veliki čovjek i humanista, a poslije toga (za mene) najbolji igrač na svijetu ikada.

Ronaldo je iza sebe zaista imao maestralnu sezonu, trofej najjačeg klupskog takmičenja je završio u rukama Real Madrida, naravno i u njegovim, podrazumjeva se.

Upravo je Real odigrao fantastičnu sezonu u Ligi Prvaka, a Ronaldo je po ko zna koji put bio mašinovođa parne lokomotive koja je na putu do finala gazila sve pred sobom.

Treba istaći da je Portugalac, napravio zavidan uspjeh postigavši 11 pogodaka, u šest susreta grupne faze ovog takmičenja, čime je postavio novi rekord koji će teško u narednim godinama neko moći da obori.

Ronaldo se u ovoj sezoni domogao još jednog trofeja, za njega i najvažnijeg. Naime, Portugal je u Francuskoj postao prvak Europe. Kako brojni analitičari kažu ''da bi bio veliki igrač, moraš osvajati trofeje sa klubom i sa reprezentacijom''. Upravo je Ronaldo pokazao da je veliki, ako ne i najveći svih vremena. Naime, Portugal je na Euro stigao kao autsajder, a na poluotok su se vratili kao prvaci.

Cristiano je bio predvodnik ovih momaka, iako se nije posebno istakao na Euru, jer je Portugal po prvi put izgledao kao kolektiv, bez isticanja pojedinaca, možda su se i zbog te činjenice domogli trofeja, a najbolji pokazatelj je činjenica da je igrač sa klupe odlučio finalnu utakmicu, i Portugalu donio toliko željeni trofej.

Međutim, vratimo se na neprikosnovenog Ronalda, on je u 2016. godini odigrao 55 utakmica, te postigao 51 gol, čemuje dodao i 16 asistencija. Uzmemo li u obzir da je na ovu fantastičnu individualnu statistiku, dodao i tri trofeja, te da je već šesta godina u nizu u kojoj postiže 50 i više golova, onda zaista moramo čestitati majstoru na četvrtoj osvojenoj Zlatnoj lopti, odnosno prestižnoj nagradi Ballon d'Or.

ČESTITAMO MAJSTORE!

Ne propustite