Čampara: Neću se prijaviti za poziciju glavnog tužioca

Aktuelno
Čampara: Neću se prijaviti za poziciju glavnog tužioca
Dubravko Čampara, tužilac Tužilaštva BiH, demantovao je navode medija da je jedan od kandidata za nasljednika suspendovanog glavnog tužitelja Gorana Salihovića.

Dubravko Čampara, tužilac Tužilaštva BiH, demantovao je navode medija da je jedan od kandidata za nasljednika suspendovanog glavnog tužitelja Gorana Salihovića, piše N1.

Danas se u Banjaluci održava sjednica Odbora za bezbjednost NSRS-a o temi "Borba protiv terorizma, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala i korupcije – saradnja i zajedničko djelovanje nadležnih organa i institucija".

Nakon prvog panela medijima su se obratili učesnici koji su govorili o borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i korupcije u BiH i Srbiji.

Na pitanje novinara da li su tačni navodi određenih medija da 'SDA lobira u dva pravca - da novi predsjednik Suda BiH bude iz reda Bošnjaka, te da na toj poziciji bude Čampara', tužilac Tužilaštva BiH Dubravko Čampara je odgovorio:

"Ne mogu komentarisati to pitanje. Niti sam u VSTV-u niti biram koga, kao ni moj brat. Mogu samo reći da se sigurno neću prijaviti na poziciju glavnog tužioca u narednih pet godina", rekao je Dubravko Čampara, tužilac Tužilaštva BiH.

Na temu današnjeg panela Čampara je kazao da su veoma dobre brojke u borbi protiv terorizma.

"Govorili smo smo o dobroj saradnji policijskih agencija iz BiH sa policijskim agencijama u Srbiji i pravosuđem u Srbiji. Rasprava je bila jako dobra i donijet će konkretna rješenja za probleme u proteklom periodu."

Ne propustite