Militanti u Aleppu dobili od SAD-a prijedlog da se "časno" povuku iz grada putem specijalnih koridora

Svijet
Militanti u Aleppu dobili od SAD-a prijedlog da se "časno" povuku iz grada putem specijalnih koridora
Rusko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je jutros kako se nastavljaju pregovori između američkog i ruskog stručnog tima po pitanju situacije u Siriji, naročito situacije u Aleppu.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je jutros kako se nastavljaju pregovori između američkog i ruskog stručnog tima po pitanju situacije u Siriji, naročito situacije u Aleppu. No, nekakvog konačnog dogovora za sada nema, a u izjavi se navodi kako je ovo "spor" proces jer Washington i dalje inzistira na svojim interesima.

"Ostvaren je određeni progres, ali sporazuma još uvijek nema... Još uvijek smo suočeni sa situacijom u kojoj SAD koristi ovaj kanal da bi utjecao na situaciju na terenu za vlastitu korist", rekao je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova, Sergej Riabkov.

Podsjetimo, kako ekskluzivno saznaje novinska agencija Reuters, militanti u Aleppu su od SAD-a dobili prijedlog da napuste grad putem specijalnih koridora. Navodno je militantima poslano pismo u kojem im se nudi "častan" izlazak iz grada. Za sada nema komentara od strane militantnih skupina.

Ne propustite