Danas nas očekuje kišovito vrijeme, zbog niske temperature moguća poledica na kolovozu

Aktuelno
Danas nas očekuje kišovito vrijeme, zbog niske temperature moguća poledica na kolovozu
Danas će naoblačenje sa sjevera u Bosni usloviti slabu kišu u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. U noći na utorak slabog snijeg će biti u nizinama u centralnim i istočnim područjima Bosne.

Danas će naoblačenje sa sjevera u Bosni usloviti slabu kišu u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. U noći na utorak slabog snijeg će biti u nizinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini sredinom dana rijetko može pasti slaba kratkotrajna kiša. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura koja će se u noći pojačati. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. U Sarajevu oblačno. Slaba kiša se očekuje od sredine dana. U noći na utorak može padati slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.

Zbog niske temperature i ovoga jutra upozoravamo na moguće nailaske na mjestimično zaleđen kolovoz. Dodatno, na pojedinim dionicama, posebno u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je smanjena zbog magle, što nalaže dodatni oprez. Skrećemo pažnju i na učestale sitnije odrone, a izdvajamo magistralne puteve M-16.4 Bugojno-Novi Travnik (Rostovo) i M-16.2 Prozor-Gornji Vakuf (Makljen). Savjetujemo oprezniju vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno na putevima u BiH.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17 Nemila-Žepče, M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i na magistralnom putu M-6.1 u Mostaru. Zbog radova na području Hrvatske upozoravamo vozače na duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Ne propustite