Militanti ISIS-a ipak zauzeli većinu Palmire!?

Svijet
Militanti ISIS-a ipak zauzeli većinu Palmire!?
Nakon što su jutros stigle vijesti da ISIS nije uspio zauzeti Palmiru, najnovije informacije sa terena pokazuju da su militanti ove oragnizacije, ipak, zauzeli ovaj drevni grad koji se nalazi u istočnom dijelu pokrajine Homs i to nakon što se glavni kontigent Sirijske arapske armije (SAA) povukao iz grada.

Događaji u Siriji se odvijaju velikom brzinom. Nakon što su jutros stigle vijesti da ISIS nije uspio zauzeti Palmiru, najnovije informacije sa terena pokazuju da su militanti ove organizacije, ipak, zauzeli ovaj drevni grad koji se nalazi u istočnom dijelu pokrajine Homs i to nakon što se glavni kontigent Sirijske arapske armije (SAA) povukao iz grada. ISIS je ovu vijest saopštio preko svog medija Amaq Agency, a nešto kasnije vojni izvori za Al-Madasdar News su također potvrdili ovu informaciju.

Militanti su zauzeli Al-Amariyah četvrt i istoimeni brežuljak, zatim oficirski stambeni kompleks, kao i tvrđavu Palmire čime su svi pokušaji da se i dalje drže preostali položaji unutar grada postali besmisleni.

Prema nekim izvještajima, nekoliko jedinica sirijske vojske i dalje će ostati u gradu kako bi obezbijedili vatrenu podršku svojim saborcima koji se povače u pravcu zapada. Nakon njihovog povlačenja, jedinice sirijske vojske u gradu će se također povući.

 

Ne propustite