Dodik: Ne postoji zemlja koja se na silu održala, pa neće ni BiH

Aktuelno
Dodik: Ne postoji zemlja koja se na silu održala, pa neće ni BiH
Nema zemlje koja se na silu održala pa neće ni Bosna i Hercegovina, izjavio je predsjednik Srpske Milorad Dodik. Poručio je da su Sud i Tužilaštvo BiH vještački stvorene od strane visokog predstavnika kako bi eliminisali sve Srbe.

Nema zemlje koja se na silu održala pa neće ni Bosna i Hercegovina, izjavio je predsjednik Srpske Milorad Dodik za N1. Poručio je da su Sud i Tužilaštvo BiH vještački stvorene od strane visokog predstavnika kako bi eliminisali sve Srbe.

"Zalažem se za ukidanje ovih institucija kao vanustavne kategorije i ako to nije moguće onda je moguće da nema Bosne i Hercegovine", kaže Dodik.

Sud i Tužilaštvo BiH su neustavne i vještački stvorene institucije od strane međunarodne zajednice, kako bi nadomjestile ulogu Visokog predstavnika i na silu nametnula svoju volju. Konstituisanje Suda i Tužilaštva BiH je vanustavno, jer o njima nikada nije postojao dogovor entiteta, kaže Dodik u intervju.

"To je vještački namještena institucija, i Sud i Tužilaštvo BiH, koja bi vještački eliminisala sve Srbe koji nešto znače i u političkom i u privrednom smislu. Ta institucija ne bi trebalo da postoji", izjavio je predsjednik Srpske.

 

Ne propustite