Kako nositi uske hlače?

Moda i ljepota
Kako nositi uske hlače?
Od kuda potječu uske hlače, univerzalni odjevni predmet koji obožavamo? Priča govori da su prvi odjevni predmet nalik na hlače osmislili Gali na području Francuske. Rimljani su također uvidjeli da su hlače sjajna prednost kada je potrebno suočiti se sa oštrom zimom.

Od kuda potječu uske hlače, univerzalni odjevni predmet koji obožavamo? Priča govori da su prvi odjevni predmet nalik na hlače osmislili Gali na području Francuske. Rimljani su također uvidjeli da su hlače sjajna prednost kada je potrebno suočiti se sa oštrom zimom. Srednji vijek još je uvijek bio vrijeme drapiranih halja, ali ispod njih nalazile su se duge čarape koje su se pričvršćivale za jaknu ili kaput.

U 13. stoljeću postaju jedinstveni odjevni predmet, ali tada su bile otvorene sprijeda i straga. Tek 16. st donijelo je hlače kakve poznajemo danas. Barok ih skrajuće na dužinu do koljena i nogavice se ne vraćaju na punu dužinu sve do 19.st. Naravno prvo su postojale kao dio muške odjeće, a prve hrabre žene u hlačama bile su škotske rudarke već krajem 19.st. kada su sablažnjavale sve oko sebe svojim postupkom.

Sredina 20 st. donijela je osobođenje od rodne uloge hlača i 60-ih godina pronašle su i put na modne piste u radu Andréa Courrègesa. Naš današnji izbor hlača vrlo je šarolik i volimo ih u svim dužinama, širinama i uzorcima, ali ne možemo bez uskih hlača koje laskaju ženskoj figuri kao ni jedne druge.

Posebno moderne ovog proljeća su one sa životinjskim uzorcima ili odvažnim geometrijskim motivima. Ne smijemo zaboraviti ni cvijeće za one beznadne romantičarke među vama. Sve uske hlače najbolje će pristajati skladno građenim ženama. Pri tome govorimo o onima sa lijepo definiranim donjim djelom tijela, ne nužno samo ekstremno mršavim djevojkama. Nešto jača stražnjica i lijepo definirana bedra u uskim hlačama zaustavit će promet.


 
Ako tražite nešto malo odvažnije posegnite za kožnim uskim hlačama. Želite li doista kvalitetne uske hlače koje neće ubrzo izgubiti oblik morat ćete izdvojiti svakako više novca no za pamučne hlače. Ali dobre kožne hlače svakako neka se nađu na vašoj listi poželjnih modernih komada.

Uske hlače jako su zahvalan predmet za kombiniranje i mogu biti prikladne u raznim situacijama. Uske traperice, košulja i sako sjajan su poslovni odabir. Izgledat ćete ozbiljno ali ne na uštrb ženstvenosti. Hlače sa printom odlično pristaju uz nešto šire majce koje izgledaju kao da ste ih preuzeli od tate ili dečka. Ako ih k tome spustite na jedno rame i okrunite upečatljivom ogrlicom, napravili ste pun pogodak.

Pazite na sebe brinite o svome tijelu i održavajte ga zdravim i napetim. Kada smo zdrave i dobre volje sve bolje stoji, pa tako i ove hlače, tako bliske koži, tako zanimljive, tako nezamjenjive.

 

Ne propustite