Ja'afari se obrušio na rezoluciju o Siriji: “Krvava igra je završena”

Svijet
Ja'afari se obrušio na rezoluciju o Siriji: “Krvava igra je završena”
Sirijski ambasador pri UN-u Bashar Ja'afari obrušio se na kanadsku rezoluciju kojom se pokušava okončati opsada sirijske vojske u istočnom Aleppu.

Sirijski ambasador pri UN-u Bashar Ja'afari obrušio se na kanadsku rezoluciju kojom se pokušava okončati opsada sirijske vojske u istočnom Aleppu.

Za rezoluciju je u petak glasalo 122 člana UN-a, dok ih je 13 bilo protiv. Kina, Rusija i Iran su tri od ukupno 13 zemalja koje su glasale protiv ovakve rezolucije.

“Prije nego što ste sazvali ovaj sastanak i predložili nacrt rezolucije, kanadska delegacija i njeni partneri su trebali poslušati zastrašujuće izvještaje desetina hiljada naših ljudi koje je spasila sirijska armija i njeni saveznici u Aleppu tokom nekoliko prethodnih dana, a koji su posvjedočili o strašnim zločinima terorističkih organizacija”, dodao je Ja'afari.

On je naglasio da ova rezolucija neće odvratiti Siriju.

“Želim uvjeriti zemlje koje sponzoriraju terorizam u Aleppu da je sirijska vojska, u ovom trenutku, oslobodila 93 posto područja koje su teroristi nekoć kontrolisali, kao i to da su krvave igre terorista na izdisaju”, kazao je sirijski ambasador.

Obraćajući se ‘sponzorima’ terorizma, sirijski izaslanik je rekao “da je njihova teroristička igra u Siriji i Aleppu završena”.      

Ne propustite