DiCaprio se sastao sa Trumpom: Korištenjem obnovljive energije kreirati nova radna mjesta

Objavljeno:10.12.2016 - 08:20
A A A Times Arial

Holivudski glumac Leonardo DiCaprio i direktor njegove fondacije sastali su se u srijedu s novoizabranim predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom kako bi razgovarali o tome koliko bi poslovi fokusirani na očuvanju životne sredine mogli ojačati ekonomiju.

Terry Tamminen, direktor Fondacije "Leonardo DiCaprio" (LDF), potvrdio je da je sastanak održan u Trumpovoj kuli u New Yorku. Tamminen je kazao kako je s glumcem održao prezentaciju Trumpu, njegovoj kćerki Ivanki i drugim članovima Trumpovog tima o tome kako bi fokusiranje na obnovljivu i čistu energiju moglo otvoriti milione radnih mjesta.

- Naš razgovor se fokusirao na to kako stvoriti milione sigurnih, američkih poslova u izgradnji i radu poslovno i stambeno čiste generacije obnovljive energije -, istakao je Tamminen.

Tamminen, bivši sekretar Agencije za zaštitu životne sredine u Kaliforniji, istakao je da je Trump tokom sastanka bio prijemčiv te je predložio da se ponovo sastanu narednog mjeseca.

Prethodno se DiCaprio sastao s Ivankom Trump kojoj je poklonio primjerak svog dokumentarca.

Oskarom nagrađeni glumac i UN-ov ambasador za mir poznat je po svojoj angažovanosti o pitanjima klimatskih promjena, a njegov posljednji dokumentarac "Prije poplave" govori o opasnostima koje slijede u narednim decenijama zbog klimatskih promjena.

Film je režisirao Fisher Stevens, a sniman je tri godine kroz koje je kamera zabilježila putovanja Leonarda DiCapria i njegove intervjue s pojedincima iz svih slojeva društva, kako u razvijenim tako i u zemljama u razvoja.