PREKO SUDA DO SLOBODE: Aliji Delimustafiću ukinut pritvor

Aktuelno
PREKO SUDA DO SLOBODE: Aliji Delimustafiću ukinut pritvor
Bivši ministar za unutrašnje poslove BiH Alija Delimustafić uhapšen je jutros u akciji Tužilaštva Kantona Sarajevo kodnog naziva "Pravda".

Bivši ministar unutrašnjih poslova Republike BiH Alija Delimustafić, koji je uhapšen proteklog mjeseca u akciji kodnog naziva "Pravda", pušten je na slobodu, saznaje Novi.ba.

Na današnjem ročištu u sarajevskom Kantonalnom sudu tužiteljica je tražila da mu se pritvor produži za dva mjeseca, dok se branilac osumnjičenog usprotivio tom prijedlogu uz tvrdnju da Tužilaštvo nije ponudilo dovoljno dokaza.

Produženje pritvora Aliji Delimustafiću, Jusufu Škrijelju, Lejli Cerić i Suadi Hadžić Tužilaštvo je tražilo zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke, mogućnosti ometanja istrage te mogućeg uznemirenja javnosti ukoliko bi se osumnjičeni našli na slobodi, ponovila je postupajuća tužiteljica na današnjem ročištu.

Odbrana je, potom, zatražila ukidanje pritvora, odnosno da se ta mjera zamijeni mjerama zabrane. Kako je rečeno, Sud je odluku trebao donijeti naknadno, što se i desilo. Delimustafiću je ukinut pritvor!

 

 

Ne propustite