Bolji dani za plave

Saznajte šta je predviđeno novim statutom FK Željezničar

Objavljeno:05.03.2015 - 16:21
A A A Times Arial

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, koja je održana u hotelu Bristol, sinoć je usvojen novi statut Kluba.

Nakon objavljivanja Nacrta novog statuta, statut je zvanično i usvojen. Delegati su statut usvojili uz četiri suzdržana člana.

Na početku sjednice je usvojen dnevni red i izvještaj s prethodne sjednice. Izabrano je i pet novih članova Skupštine koji će zamijeniti one neaktivne. Ispred Udruženja navijača FK Željezničar su ušli Dino Ramić, Eldin Bećiragić te Riad Smailbegović. Preostala dva člana koja su ušla u sastav su Anel Maksumić i Mustafa Duraković.

Zanimljivo, u trenutku kada je Statut potvrđen glasanjem, u salu hotela u kojem se sjednica održavala, ušetao je legendarni Ivica Osim. Simbolika, viša sila ili šta već.

Nakon što je usvojen statut, Senad Zaimović je prezentovao model funkcionisanja i ulaganja u Klub, koji je podržan jednoglasno.

Novi koncept poslovanja kluba podrazumijeva formiranje dva preduzeća. Jedno bi trebalo biti zaduženo za infrastrukturu, dok bi drugom bio zadatak isključivo igrački kadar, a u oba bi Željezničar bio taj koji bi imao vlasništvo od 51%, javlja Goal.

Govora je bilo i izgradnji Istočne tribine stadiona Grbavica uz značajne prihode koje bi klub imao na račun iznajmljivanja poslovnih prostora koji bi se trebali nalaziti ispod tribine.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: