Veliki masakr u iračkom gradu Qaim: Lokalni izvori navode kako su nečije zračne snage gađale tržnicu, i do 60 mrtvih civila

Svijet
Veliki masakr u iračkom gradu Qaim: Lokalni izvori navode kako su nečije zračne snage gađale tržnicu, i do 60 mrtvih civila
Prema zadnjim informacijama nekoliko izvora, u zračnim napadima na irački grad Qaim koji se nalazi pod kontrolom ISIL-a ubijeno je više desetaka civila, uključujući žene i djecu.

Prema zadnjim informacijama nekoliko izvora, u zračnim napadima na irački grad Qaim koji se nalazi pod kontrolom ISIL-a ubijeno je više desetaka civila, uključujući žene i djecu. Još uvijek nije poznato tko je izveo napad - pojedini izvori sugeriraju kako se radilo o zračnim napadima američkih snaga, drugi pak navode kako su napad izvele iračke zračne snage.

Poznato je kako su jučerašnji zračni napadi pogodili tržnicu u ovom malom gradu na prostoru provincije Anbar, nedaleko od sirijske granice.

Iz Pentagona za sada nema potvrde, a pojedini analitičari smatraju kako je neće niti biti. Naime, u tek manjem broju slučajeva američka vojska potvrđuje zračne napade u kojima stradavaju civili, a i kada to čine onda se civile naziva "kolateralnim žrtvama". S druge strane, moguće je kako su napad izvele i iračke zračne snage - ne bi im bilo prvi put da "zabunom" gađaju civile.

Zastupnik iz Anbara, Ahmed Salmani, ističe, na temelju lokalnih informacija iz bolnica, kako je ubijeno najmanje 55 civila. Liječnici na terenu ističu kako su se desila tri zračna napada te kako se pritom među mrtvima nalazi 12 žena i 19 djece.

Drugi irački dužnosnik, Mohammed Karbouli, rekao je u razgovoru za Reuters kako je ubijeno najmanje 60 osoba.

Ne propustite