Radivan Višković: Bit će ukinut `bijeli hljeb`u RS-u

Bosna i Hercegovina
Radivan Višković: Bit će ukinut `bijeli hljeb`u RS-u
Posebna sjednica Narodne skupštine RS-a o entitetskom budžetu za narednu godinu bit će održana 21. decembra, najavio je danas šef Kluba poslanika SNSD-a u Radovan Višković. Istakao je i da parlamentarce uskoro očekuje i posebna sjednica u vezi sa zakonom koji regulira rad berze.

Posebna sjednica Narodne skupštine RS-a o entitetskom budžetu za narednu godinu bit će održana 21. decembra, najavio je danas šef Kluba poslanika SNSD-a u Radovan Višković.
Istakao je i da parlamentarce uskoro očekuje i posebna sjednica u vezi sa zakonom koji regulira rad berze.
 
-Kada je riječ o budžetu, skupštinska većina ima spremne amandmane i sve ćemo dovesti u poziciju da svi, koliko je moguće, budu zadovoljni - ustvrdio je Višković.
 
Negirao je tvrdnje opozicije u Narodnoj skupštini RS-a da je vladajuća većina protiv ukidanja „bijelog hljeba“ za izabrane i imenovane funkcionere u tom bh.entitetu.
 
Dodaje da je neophodno izmijeniti sve zakone koji uređuju ovu oblast, a da to nije bilo moguće završiti samo s dva prijedloga zakona, koji su sinić razmatrani na prijedlog Poslaničke grupe Napredna Srpska. 
 
-Bit će ukinut `bijeli hljeb`u RS-u. Ukoliko Vlada, iz bilo kojih razloga, bude prolongirala ovo pitanje, skupštinska većina će u prvom kvartalu sljedeće godine pristupiti izmjeni seta zakona da bi ova privilegija bila ukinuta - rekao je Višković u izjavi novinarima u Banjoj Luci. 
 
 

Ne propustite