"Sporne" srpske čokoladice Kolindi uvalio Todorić

Region
"Sporne" srpske čokoladice Kolindi uvalio Todorić
NAKON što je u hrvatskim medijima dosta prašine podigla informacija o tome da je Kolinda Grabar-Kitarović grupi dubrovačke djece podijelila čokoladice porijeklom iz Srbije, o cijelom su se slučaju očitovali i s Pantovčaka.

Nakon što je u hrvatskim medijima dosta prašine podigla informacija o tome da je Kolinda Grabar-Kitarović grupi dubrovačke djece podijelila čokoladice porijeklom iz Srbije, o cijelom su se slučaju očitovali i s Pantovčaka.

"Konkretni paket slatkiša, koji je predmet Vašeg upita ne nabavlja Predsjednica Republike Hrvatske osobno, već Ured predsjednice i to putem javne nabave od odabranog, ugovornog dobavljača „Žitnjak“ d.d.

Nabavljeni prigodni paket, prema deklaraciji, pakiran je u Vukovaru i sadrži jednu „spornu“ čokoladicu. Spomenutim prigodnim paketom upotpunjena je košara puna hrvatskih proizvoda što je rezultiralo da se među tristotinjak proizvoda našlo i nekoliko „spornih“.

Žao nam je ukoliko je to nekoga osobno povrijedilo no smatramo kako je gesta darivanja važnija od same čokoladice", stoji u priopćenju koje potpisuje Suzana Rebselj iz Službe za odnose s javnošću 
Ureda predsjednice Republike Hrvatske.

Žitnjak d.d. koji je dobavljač prigodnih poklona u kojima se nalazila i ova čokoladica inače je dio Todorićevog Agrokora.

Index je poslao upit Uredu predsjednice RH o tome što kod srpskih čokoladica točno smatraju spornim, a odgovor ćemo objaviti čim ga zaprimimo.

Ne propustite