VSTV BiH

Slučaj Salihović: Odbijen zahtjev za izuzeće Švrake

Objavljeno:07.12.2016 - 11:35
A A A Times Arial

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) Milan Tegeltija, rješavajući o zahtjevu za izuzeće predsjedavajućeg Prvostepene disciplinske komisije za tužioce Mahmuta Švrake, koji je podnio punomoćnik tuženog Gorana Salihovića u disciplinskom predmetu protiv istog, donio je Rješenje kojim se zahtjev za izuzeće predsjedavajućeg Prvostepene disciplinske komisije za tužioce Mahmuta Švrake, odbija se kao neosnovan, piše Patria.

- Cijeneći zahtjev za izuzeće, predsjednik VSTV-a BiH je zaključio da u zahtjevu nije ukazano na bilo kakve objektivne pokazatelje sumnje u nepristrasnost predsjedavajućeg Prvostepene disciplinske komisije za tužioce. Takođe, podnosilac zahtjeva za izuzeće nije naveo opravdane okolnosti i/ili argumente koji bi doveli u pitanje nepristrasnost predsjedavajućeg Prvostepene disciplinske komisije za tužioce, iz kojeg razloga su tvrdnje ili navodi o pristrasnosti predsjedavajućeg Prvostepene disciplinske komisije za tužioce, ocijenjeni paušalnim i neargumentovanim - kažu iz VSTV-a.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!