Ovjereno devet kandidatskih listi za Gradsko vijeće Sarajeva

Bosna i Hercegovina
Ovjereno devet kandidatskih listi za Gradsko vijeće Sarajeva
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici, nakon razmatranja izvještaja o izvršenim provjerama, ovjerila devet kandidatskih listi iz Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo za izbor vijećnika u Gradsko vijeće Grada Sarajeva. Na listama se nalazi 28 kandidata.

 Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici, nakon razmatranja izvještaja o izvršenim provjerama, ovjerila  devet kandidatskih listi iz Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo za izbor vijećnika u Gradsko vijeće Grada Sarajeva. Na listama se nalazi 28 kandidata. 

Na sjednici je ovjereno i devet kandidatskih listi s 25 kandidata iz Skupštine Općine Pale za izbor odbornika u Skupštinu Grada Istočno Sarajevo, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a.

Članovi Centralne izborne komisije BiH podržali su kampanju "16 dana aktivizma" te su se nošenjem bijelih vrpci priključili kampanji Agencije za ravnopravnost spolova i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i poslali poruku da se zalažu za okončanje nasilja nad ženama i djevojčicama.

Ne propustite