Livančić za Novi.ba: Četvrta smo najbolja ekipa u gostima i možemo biti zadovoljni polusezonom

Fudbal
Livančić za Novi.ba: Četvrta smo najbolja ekipa u gostima i možemo biti zadovoljni polusezonom
Fudbaleri Viteza prvi dio sezone u Premijer ligi BiH okončali su na devetom mjestu s 20 bodova, odnosno čak 11 više od zone ispadanja.

Nogometaši Viteza prvi dio sezone u Premijer ligi BiH okončali su na devetom mjestu s 20 bodova, odnosno čak 11 više od zone ispadanja.

Izvjesno je da će Vitežani igrati Ligu za opstanak, ali i da su blizu tog cilja. Proteklog vikenda lider Zrinjski slavio je kod Viteza 1:0, a domaći su pružili veliki otpor. 

"Smatram da smo u posljednjem meču odigrali vrlo dobro i imamo za čime žaliti. Naime, promašili smo tri zicera dok je ekipa Zrinjskog iskoristila svoju priliku i postigla taj jedan pogodak koji im je bio dovoljan za pobjedu. Mislim da smo u tom meču iako se igralo po teškom terenu pokazali više od Zrinjskog i dokazali smo da možemo sa svima igrati, ali tako je u nogometu - ne pobijedi uvijek bolji", kazao je za Novi.ba najbolji fudbaler Vitežana Toni Livančić.

livancic

Jedan od najzaslužnijih za rezultate Viteza proteklih sezona je upravo 21-godišnji veznjak, koji je postigao i jedan pogodak ove sezone. Za prvi tim je debitovao već sa 16 godina, a od tada je standardan prvotimac ovog kluba. Istakao je da je zadovoljan postignutim u ovoj polusezoni.

"Sigurno da možemo biti zadovolji jer imamo 11 bodova više od konkurenata za ispadanje, iako smo mogli i bolje. Točnije na domaćem terenu smo podbacili dok smo u gostima četvrta najbolja ekipa", rekao je Livančić.

Priznaje da i nije prezadovoljan svojim nastupima.

"Svojim igrama i nisam baš najzadovoljniji, moglo je i bolje ali iz kola u kolo igrao sam sve bolje."

Smatra da je Liga 12 pun pogodak, te da se itekako dobilo na kvaliteti samog takmičenja.

"Sigurno da jesmo dobili na kvaliteti. Sada je razlika u bodovima između ekipa mala, svi su tu negdje s kvalitetom", istakao je.

Još uvijek nije sigurno hoće li i naredne polusezone Toni nositi plavi dres, jer mu narednog ljeta ističe ugovor. U prošlosti se i splitski Hajduk raspitivao za njegove usluge...

"Ponuda naravno ima, ali još uvijek ništa konkretno tako da ne mogu ništa točno reći o tome", zagonetno je zaključio 21-godišnji veznjak.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

Ne propustite