Kćerka dala otkaz iz "moralnih razloga", tata iz nepoznatih razloga ostao na funkciji

Aktuelno
Kćerka dala otkaz iz "moralnih razloga", tata iz nepoznatih razloga ostao na funkciji
Ada Novalić, kćerka federalnog premijera Fadila Novalića, dala je otkaz u Finansijsko-informatičkog agenciji (FIA), nakon što je izvršen pritisak javnosti. Kada je ''procurila'' informacija o njenom zaposlenju , javnost je, uz ostalo, zamjerila federalnom premijeru jer je često upozoravao kako omladina mora insistirati na realnom sektoru, zaposlivši pritom kćerku u državnoj agenciji.

Ada Novalić, kćerka federalnog premijera Fadila Novalića, dala je otkaz u Finansijsko-informatičkog agenciji (FIA), nakon što je izvršen pritisak javnosti.

Kada je ''procurila'' informacija o njenom zaposlenju, javnost je, uz ostalo, zamjerila federalnom premijeru jer je često upozoravao kako omladina mora insistirati na realnom sektoru, zaposlivši pritom kćerku u državnoj agenciji.

No, ispostaviće se da je Ada Novalić bila zaposlena u oba sektora, a prema registru poslovnih subjekata dugogodišnja je direktoraica firme Termo Metal Resist, te suosnivač tog preduzeća zajedno sa članovima porodice Munirom Novalićem, Azrom Novalić i Naidom Novalić i ministrom energije, rudarstva i industrije u Vladi Federacije BiH Nerminom Džindićem.

Ada Novalić također je suosnivač firme "OMG" Gradačac, zajedno sa Azrom Novalić, Naidom Novalić, Sanjom Crnković, Admirom Hanićem, Mersedom Hanićem, Damirom Hanićem, Šefikom Omerčićem i Melihom Hasanhodžić.

Novi.ba u nastavku donosi pregled poslovanja firmi u kojima je suvlasnica Ada Novalić, gdje je neophodno obratiti posebnu pažnju na plaćeni porez.

pregled-poslovanja

Nepoznato je kako je Ada Novalić mogla biti direktorica u navedenim preduzećima, a istovremeno i zaposlenica u FIU.

Podsjećamo, protekle sedmice dala je otkaz u Finansijsko-informatičkoj agenciji (FIA) iz, kako je to navela, "moralnih razloga", a nepoznato je iz kojih razloga tata Fadil još uvijek obavlja funkciju premijera Federacije BiH?!

Ne propustite