"Ubijte je i bacite njeno tijelo psima" : Zbog ove fotografije dobila je ozbiljne prijetnje na Twitteru

Šokantno!
"Ubijte je i bacite njeno tijelo psima" : Zbog ove fotografije dobila je ozbiljne prijetnje na Twitteru
Studentkinja Sara Ahmed (21) podijelila je na Twitteru fotografiju žene imena Malak Al Šehri na kojoj ona nosi tamnoplavi kaput, šarenu suknju i čizme.

Studentkinja Sara Ahmed (21) podijelila je na Twitteru fotografiju žene imena Malak Al Šehri na kojoj ona nosi tamnoplavi kaput, šarenu suknju i čizme.

Uz tu fotografiju Ahmed je uključila i tvitove u kojima se traži da se Al Šehri kazneno goni i nasilno kazni zbog svog postupka.

"Ubijte je i bacite njeno tijelo psima", napisao je korisnik @ab__alshdadi, dok je @ilQil tvitovao "Želimo krv".

Drugi korisnici su se zaustavili na moralnom osuđivanju Al Šehri.

Ahmed je kasnije objasnila da je Al Šehri sa svog Twitter profila, koji je u međuvremenu obrisala, svojim pratiocima poručila da ide na doručak bez abaje i hidžaba. Njeni su sljedbenici tražili da objavi fotografiju što je ona i uradila.

Kada se ta fotografija proširila društvenim mrežama u Saudijskoj Arabiji, Al Šehri je počela primati poruke mržnje.

"Toliko je puno ljudi retvitovalo fotografiju da je ona došla i do ekstremista pa je počela da dobija prijetnje. Obrisala je tvitove, međutim prijetnje nisu stale pa je morala da obriše profil", objasnila je Ahmed.

Ahmed je za "International Business Times" rekla da takve reakcije nisu neobične.

"Ja sam ateistkinja i na većini mjesta nosim hidžab zbog društvenih normi. Čak, mnogi moji prijatelji, takođe ateisti, moraju da nose hidžab jer su njihove porodice konzervativnije od moje. Međutim, i muslimanke i ateistkinje žele da skine abaje, hidžabe i nikabe", dodala je Ahmed, prenosi jutarnji.hr.

Ne propustite