Pater Mandurić s generalom HVO-a koje traži BiH pravosuđe: "Tko god misli da je rat gotov, u zabludi

Region
Pater Mandurić s generalom HVO-a koje traži BiH pravosuđe: "Tko god misli da je rat gotov, u zabludi
Ivan Ike Mandurić, svećenik koji je šatorašima pružio zaklon u Crkvi sv. Marka nakon što su se prošle godine na Markovu trgu sukobili s policijom, te glavni promotor izgradnje crkve na Savici, na svom je Facebook profilu ponovo izazvao kontroverze. Naime, fotografirao se s umirovljenim generalom Hrvatske vojske Zlatanom Mijom Jelićem te ustvrdio kako "rat nije gotov".

Ivan Ike Mandurić, svećenik koji je šatorašima pružio zaklon u Crkvi sv. Marka nakon što su se prošle godine na Markovu trgu sukobili s policijom, te glavni promotor izgradnje crkve na Savici, na svom je Facebook profilu ponovo izazvao kontroverze. Naime, fotografirao se s umirovljenim generalom Hrvatske vojske Zlatanom Mijom Jelićem te ustvrdio kako "rat nije gotov".

Jelić je jedan od prvih časnika optuženima u Bosni i Hercegovini, a po aktiviranju optužnice sklonio se u Hrvatsku. Jelića se u BiH tereti za "široke i sustavne napade" na bošnjačko stanovništvo u Mostaru, gdje je on, kako se navodi u optužnici, zapovijedao svim postrojbama HVO-a.

Jelića je nedavno ugostio sisački biskup Vlado Košić, a viđen je i u Saboru gdje se sastao sa šefom Odbora za ratne veterane, članom HDZ-ovog predsjedništva Ivanom Anušićem.

Jelić tvrdi kako je riječ o političkoj optužnici kao i da će se braniti istinom.

Index.hr

Ne propustite