Povodom suspenzije Hajradina Mekića za Novi.ba oglasili se iz INTERPOL-a

Aktuelno
Povodom suspenzije Hajradina Mekića za Novi.ba oglasili se iz INTERPOL-a
Šef kabineta federalnog ministra unutrašnjih poslova, Hajradin Mekić, suspendovan sa te funkcije nakon što je protiv njega pokrenut krivični postupak, a informacije o njegovoj suspenziji zatražili smo od INTERPOL-a koji djeluje pod okriljem Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Šef kabineta federalnog ministra unutrašnjih poslova, Hajradin Mekić, suspendovan je sa te funkcije nakon što je protiv njega pokrenut krivični postupak, a informacije o njegovoj suspenziji zatražili smo od INTERPOL-a koji djeluje pod okriljem Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Pokušali smo doći do odgovora o razlozima Mekićeve privremene suspenzije, kao i o tome da li je INTERPOL zatražio da detalji o ovom slučaju ostanu u tajnosti.pitanja

Umjesto toga, iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH smo dobili tek šturi odgovor da ne mogu davati detaljnije informacije, jer to ne dopuštaju propisi INTERPOL-a, kojih se moraju u potpunosti pridržavati.

"Tražene podatke Vam nismo u mogućnosti ustupiti iz razloga što to ne dopuštaju propisi INTERPOL-a, kojih se moramo u potpunosti pridržavati. Podaci koji se razmjenjuju putem INTERPOL-ovog zaštićenog sistema su za policijsku ili sudsku upotrebu. Podaci se ne mogu ustupati trećim stranama bez saglasnosti vlasnika podataka", istakli su u kratkom odgovoru iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela za Novi.ba.

direkcija

Ne propustite