Novi.ba raskrinkao strogo čuvanu tajnu, potom uslijedile prijetnje iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova

Tema sedmice
Novi.ba raskrinkao strogo čuvanu tajnu, potom uslijedile prijetnje iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova
Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara podnio je zahtjev za suspenziju šefa svog kabineta Hajradina Mekića

Strogo čuvana tajna Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, koju je Novi.ba raskrinkao, dobila je i svoju zvaničnu potvrdu: federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara podnio je zahtjev za suspenziju šefa svog kabineta Hajradina Mekića!

Potvrdio je to Čampara za jedan portal na kojem se SDA-ovci redovno oglašavaju, kad im zagusti.

Na tragu informacije da je od sredine prošle sedmice zapečaćen Mekićev kabinet, poslali smo upit na adresu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova. Kako i naslućujete, dobili smo odgovor da će naša pitanja biti proslijeđena u proceduru, te da ne znaju kad možemo dobiti odgovore.

Uzaludni su bili i pokušaju da zvaničnu potvrdu naših saznanja telefonski dobijemo i od Hajradina Mekića.

Naravno, to nije bila prepreka da ih objavimo, nakon čega su tek uslijedili pozivi, odnosno prijetnje iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, napomenuvši nam da smo unijeli velike pometnje u tu instituciju.

U međuvremenu, uslijedio je i poziv Hajradina Mekića koji je kazao da je izvan države, te da su netačne informacije da je suspendovan sa pozicije šefa Kabineta federalnog ministra unutrašnjih poslova.

Istina se, očigledno, i u policijskoj državi poput Bosne i Hercegovine teško skriva. Naročito je teško zataškat zastrašivanjima na koja su naši novinari već odavno navikli.

 

Ne propustite