Skandal: Po nalogu Interpola suspendovan šef kabineta Aljoše Čampare!?

Aktuelno
Skandal: Po nalogu Interpola suspendovan šef kabineta Aljoše Čampare!?
Uposlenici i administrativno osoblje MUP FBiH, prema onome što je kao nezvanična informacija došlo do portala Novi.ba, posljednjih desetak dana sa posebnom pažnjom prolaze pored ureda Hajradina Mekića, formalno-pravno šefa Kabineta ministra unutarnjih poslova FBiH Aljoše Čampare. A, pažnju izazivaju zapečaćena vrata prostorije koju je, prema istim informacijama, do sredine prošle sedmice koristio pomenuti Mekić.

Uposlenici i administrativno osoblje MUP FBiH, prema onome što je kao nezvanična informacija došlo do portala Novi.ba, posljednjih desetak dana sa posebnom pažnjom prolaze pored ureda Hajradina Mekića, formalno-pravno šefa Kabineta ministra unutarnjih poslova FBiH Aljoše Čampare. A, pažnju izazivaju zapečaćena vrata prostorije koju je, prema istim informacijama, do sredine prošle sedmice koristio pomenuti Mekić.

Složićemo se kako bi svugdje u svijetu bila prvorazredna vijest da prvi, do prvog čovjeka MUP-a, biva suspendovan. No, to se ovdje vješto prikriva jer ko će, zaboga, govoriti o aferama i greškama unutar SDA. Pogotovo o tamo nekom skandalu u vezi sa šefom kabineta prvog policajca Federacije.

Nezvanično, Mekić koji već dugo slovi za poslušnika i vojnika SDA (nešto malo i kratko „vrtio“ se i oko Stranke za BiH u vrijeme dok je ministar UP Federacije bio Muhidin Alić), direktno je suspendovan po zahtjevu i nalogu Interpola. Razlog je prava „sitnica“: navodne Mekićeve muljaže sa izdavanjem državljanstava stranim državljanima.

Opet, začarani krug u kojem se našao šef kabineta Aljoše Čampare, nezvanično, vodi i do sudskog procesa na Kosovu, u Prištini, gdje se sudi Naseru Keljmendiju. Konkretnije, više i tačnije, a sve u cilju pravovremenog i tačnog informiranja javnosti, pokušali smo saznati obračajući se upitom MUP FBiH o trenutnom statusu koji Hajradin Mekić uživa u toj instituciji.

Iako je sve precizno navedeno, kao što se to i vidi iz dopisa koji je Novi.ba uputio, konkretnog odgovora do ovog trenutka još uvijek nema. Također, Mekić, koji je po svemu sudeći kolateral u cijeloij ovoj zagonetki ostaje nijem na naše pozive. Lojalnost poziciji i ministru, ili strah od grudve koja se, nema dileme, zakotrljala. To samo Mekić zna. 

upit

Ne propustite