Dačić napustio skup u Varšavi zbog "uvreda" Hodžaja

Region
Dačić napustio skup u Varšavi zbog "uvreda" Hodžaja
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da je napustio skup u Varšavi zbog uvreda ministra spoljnih poslova Kosova Envera Hodžaja. Kako kaže, Hodžaj je izjavio da su Srbi krivi za sve ratove na prostoru bivše Jugoslavije i da su krivi za genocid. "Pošto Mogerinijeva i drugi domaćini nisu reagovali na Hodžaja, ja sam rekao: ’Ako možete bez Srbije, radite' i napustio skup. Ne pada mi na pamet da slušam predavanja od onih koji su počinili zločine nad Srbima“, rekao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da je napustio skup u Varšavi zbog uvreda ministra spoljnih poslova Kosova Envera Hodžaja.
Kako kaže, Hodžaj je izjavio da su Srbi krivi za sve ratove na prostoru bivše Jugoslavije i da su krivi za genocid.

"Pošto Mogerinijeva i drugi domaćini nisu reagovali na Hodžaja, ja sam rekao: ’Ako možete bez Srbije, radite' i napustio skup. Ne pada mi na pamet da slušam predavanja od onih koji su počinili zločine nad Srbima“, rekao je Dačić.

On je rekao da ja sa Hodžajem vodio oštru polemiku zbog toga što je reagovao na njegovo izlaganje u kome je rekao da Kosovo ne može da bude predstavljano kao i druge države.

Dačić je dodao da su priče da Kosovo ide u EU "fatamorgana za prištinsku javnost“ i da evropski put Srbije nije isti kao i evropski put Kosova.

"Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju koji je potpisalo Kosovo je SSP za teritoriju, a ne za državu. Taj SSP ne ratifikuju države članice, već samo Evropski parlament, tamo je Kosovo obilježeno pravilno sa zvjezdicom i fusnotom“, rekao je Dačić, govoreći o učešću na godišnjem ministarskom sastanku Višegradske grupe i Zapadnobalkanske šestorke.

Upitan da prokomentariše izjavu potpredsjednika Socijalističke partije Srbije Branka Ružića da će Srbija u EU ući bez Kosova, Dačić je rekao:

"Mislim da ni on, ni bio ko drugi ne zna kako će i pod kojim uslovima Srbija postati članica EU“.

 

 

Ne propustite