Potvrđen virus gripe H1N1 kod četiri osobe u Hrvatskoj

Region
Potvrđen virus gripe H1N1 kod četiri osobe u Hrvatskoj
Nacionalni referentni laboratorij Svjetske zdravstvene organizacije za gripu u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ) potvrdio je u utorak, 29. novembra, virus gripe H1N1 u uzorcima četvero bolesnika, saopćeno je HZJZ. Virus gripe potvrđen je u uzorcima triju bolesnika iz zagrebačke Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević (dvoje hospitaliziranih i jedna osoba koja je bila ambulantno pregledana) i jednog bolesnika iz KBC-a Merkur, izvijestila je Služba za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ-a. Svi bolesnici razvili su simptome gripe od nedjelje do utorka (od 27. do 29. novembra), a kod sve četiri osobe potvrđen je virus gripe A, podtip H1N1.

Nacionalni referentni laboratorij Svjetske zdravstvene organizacije za gripu u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ) potvrdio je u utorak, 29. novembra, virus gripe H1N1 u uzorcima četvero bolesnika, saopćeno je HZJZ.
 Virus gripe potvrđen je u uzorcima triju bolesnika iz zagrebačke Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević (dvoje hospitaliziranih i jedna osoba koja je bila ambulantno pregledana) i jednog bolesnika iz KBC-a Merkur, izvijestila je Služba za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ-a.
 
Svi bolesnici razvili su simptome gripe od nedjelje do utorka (od 27. do 29. novembra), a kod sve četiri osobe potvrđen je virus gripe A, podtip H1N1.

Ne propustite