Suđenje u predmetu Dženan Memić: Svjedok rekao da je čuo zvuk udara "željeza od željezo"

Bosna i Hercegovina
Suđenje u predmetu Dženan Memić: Svjedok rekao da je čuo zvuk udara "željeza od željezo"
Na Kantonalnom sudu Sarajevo danas je održano ročište Ljubi Seferoviću u slučaju Dženan Memić. Svjedočila su četiri svjedoka koja su govorila o toj kobnoj noći te kombiju kojim je počinjeno krivično djelo.

Na Kantonalnom sudu Sarajevo danas je održano ročište Ljubi Seferoviću u slučaju Dženan Memić. Svjedočila su četiri svjedoka koja su govorila o toj kobnoj noći te kombiju kojim je počinjeno krivično djelo. Danas su svjedočili Admir Gadžo, brat svjedoka Asmira koji je svjedočio prošli put i rekao da je kombi bio bordo, a ne zelene boje, Amel Bureković kojem je navodno Seferović došao nakon činjenja krivičnog djela, Admir Spahić koji je zamijenio kombi vozila sa Seferovićem i Rasim Bašić koji je kupio taj kombi.

"Admir je rekao kako nije mogao vidjeti boju kombija jer je bio udaljeniji od prozora, za razliku od njegovog brata Asmira. Kazao je kako je čuo zvuk za koji je opisao kao da je udar željeza od željezo. Bureković, koji se bavi prodajom šoferšajbni za vozila, kazao je kako mu je Ljubo došao kombijem tamnoplave boje i to je ponovio dva puta dok mu tužilac nije dao uvid u neki spis, nakon čega je rekao da je kombi bio ipak tamnozelene boje", rekao je Ifet Feraget, advokat porodice Memić.

Spahić, koji je vaspitač u KPZ Zenica, izjavio je kako je mijenjao kombi sa Ljubom Seferovićem, a svjedočio je i Bašić kojem je Spahić prodao Ljubin kombi. 

"Na sljedećem ročištu svjedočit će Vasvija Sejdović, supruga Ljube Seferovića, koja je prvobitno izjavila kako je Ljubo, nakon što je udario Dženana kombijem, izašao i udario ga, da bi potom izjavila kako ima problema s glavom i da Ljubo nije izlazio", rekao je Feraget.

Ročište je zakazano za 9. decembar u 11:00 sati.

Ne propustite