Potvrđeno pisanje portala Novi.ba: Danijal Hadžović napao policajca!

Bosna i Hercegovina
Potvrđeno pisanje portala Novi.ba: Danijal Hadžović napao policajca!
Nakon što smo prije nekoliko dana pisali da je Danijal Hadžović - nekadašnji urednik kojeg je portal Novi.ba svojevremeno prijavio zbog otuđenja telefona - fizički nasrnuo na svog kolegu, a zatim i na policajca na nedavno održanoj manifestaciji koju je upriličila FTV, iz MUP-a Kantona Sarajevo stižu potvrdne informacije o ovom događaju.

Nakon što smo prije nekoliko dana pisali da je Danijal Hadžović - nekadašnji urednik kojeg je portal Novi.ba svojevremeno prijavio zbog otuđenja telefona - fizički nasrnuo na svog kolegu, a zatim i na policajca na nedavno održanoj manifestaciji koju je upriličila FTV, iz MUP-a Kantona Sarajevo stižu potvrdne informacije o ovom događaju.

Naime, iz policije su nam saopćili da su policijski službenici Jedinice za saobraćaj 28. oktobra u 2:55 časova uhapsili osobu inicijala H.D. iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 359. Krivičnog zakona FBiH napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

"Isti je prilikom intervencije, fizički napao policijskog službenika. Kompletan operativni materijal o počinjenom krivičnom djelu je dostavljen na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu", saopćili su nam iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Ne propustite