Danas nas očekuje umjereno oblačno i sunčano vrijeme, saobraćaj se odvija bez dužih zastoja

Aktuelno
Danas nas očekuje umjereno oblačno i sunčano vrijeme, saobraćaj se odvija bez dužih zastoja
Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutro sa mrazom i maglom u kotlinskim djelovima, i uglavnom u cijeloj zemlji prohladno. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutro sa mrazom i maglom u kotlinskim djelovima, i uglavnom u cijeloj zemlji prohladno. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Vjetar u Bosni slab do umjeren zapadnog i jugozapadnog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura, koja će tokom dana oslabiti. Najviša dnevna temperatura od 1 do 7, na jugu od 7 do 12 stepeni. 

U Sarajevu u jutarnjim satima niska oblačnost. Tokom dana, malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 2 stepena.

 Ovoga jutra na putevima u BiH saobraća se bez dužih zastoja po mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog izrazito niskih temperatura moguće je formiranje poledice, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Ugaženog snijega mjestimično ima na putnom pravcu Glamoč-Mlinište, dok na području Posušja i Tomislavgrada vozače upozoravamo na jake udare vjetra. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima:M-4 Teslić-Kotor Varoš, M-18 Tuzla-Ugljevik i M-16 Banja Luka-Jajce. Na mjestima izvođenja sanacionih radova saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Tuzla-Priboj.

Zbog radova na području Hrvatske, vozače upozoravamo na moguće gužve i duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

Ne propustite