U akciji "Urban" uhapšena nekadašnja uprava ETF-a i vlasnik kompanije "Lake"

Bosna i Hercegovina
U akciji "Urban" uhapšena nekadašnja uprava ETF-a i vlasnik kompanije "Lake"
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo jutros su uhapsili sedam osoba u akciji "Urban".

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo jutros su uhapsili sedam osoba u akciji "Urban". U akciji su uhapšeni Fahrudin Oručević - bivši SD=P-ov ministar Vlade KS i profesor na ETF-u UNSA, Narcis Behlilović - bivši dekan ETF-a UNSA, Ifan Turković ,prodekan ETF-a, sudski vještak Kenan Softić, Nedžad Bubica, vlasnik kompanije Lake, Enes Begović - bivši službenik općine Novo Sarajevo i Lamija Maglić – Tajić - službenica za inspekcijske poslove u Općini Novo Sarajevo.

Akcija je izvedena zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičene osobe počinile krivično djelo organizovanog kriminala u vezi s krivičnim djelima zloupotrebe položaja ili ovlasti, sklapanja štetnog ugovora, zloupotrebe procjene, poticaja na izvršenje krivičnog djela i porezne utaje, usljed čega je prouzrokovana šteta u budžetu Kantona Sarajevo više od tri miliona KM.

Ne propustite