Porodica nestale djevojčice u očaju: "Čekamo da nam jave da su našli tijelo naše ćerke"

Region
Porodica nestale djevojčice u očaju: "Čekamo da nam jave da su našli tijelo naše ćerke"
Spasioci već treći dan tragaju za petnaestogodišnjom Barbarom Vitez, koja je u petak uveče pala s mosta na Tisi između Sente i Čoke i nestala u hladnoj i mutnoj rijeci.

Spasioci već treći dan tragaju za petnaestogodišnjom Barbarom Vitez, koja je u petak uveče pala s mosta na Tisi između Sente i Čoke i nestala u hladnoj i mutnoj rijeci.

Članovi Spasilačkog tima "Tisa" iz ove varošice i policija uporno pretražuju obalu rijeke u potrazi za djevojčicom, koja do zaključenja ovog broja još uvijek nije bila nađena.

U Ulici Nađmeljkuti Janoša broj 55, na periferiji Sente, živjela je Barbara sa ocem Endreom, majkom Melindom i starijim bratom Atilom (22), koji je obolio od autizma. U društvu rođaka, prijatelja i komšija očekuju da im jave da su pronašli njeno tijelo.

- Očajni smo. Čekamo da nam jave da su našli tijelo. Ovo joj je bio treći izlazak u grad. Nije pušila, niti pila, jer se grozila alkoholičara - govori otac Endre.

Majka Melinda, gušeći se u suzama, kaže da se Barbara u 20 sati vratila iz Srednje ekonomsko-trgovačke škole.

- Večerala je i rekla da treba da se u 21 sat nađe sa društvom na autobuskoj stanici i da idu na rođendan drugarice u piceriju u gradu. Uvijek se redovno javljala preko mobilnog telefona kada bi izašla iz škole, grada ili kada je išla kod bake i kretala kući. Prilikom prošlog izlaska sa društvom rekli smo joj da se vrati do ponoći, a ona je kod kuće bila pola sata ranije - kaže djevojčicina majka.

Ona dodaje da je Barbara bila i pažljivo i disciplinovano dijete.

- Tog kobnog petka izašla je u društvu u kome je bila i prijateljica čiji se rođak Balaž mojoj Barbari sviđao, a pohađao je drugi razred iste škole. U 22 sata rekao je majci da ih je Barbara ostavila i otišla. Oko 22.15 sati došla je policija i pitala nas gdje nam je ćerka. Odgovorila sam da je otišla sa društvom, a tada su nam rekli da se nešto desilo i da im dam njenu fotografiju. Suprug je otišao sa njima u policiju, a u međuvremenu zvala sam ćerku na njen telefon, ali je bila nedostupna - skrhana od bola govori kroz suze majka Melinda.

Kaže da je u međuvremenu Balaž poslao poruku svojoj majci da se nalazi u policiji jer su vidjeli da je neko pao sa mosta u Tisu.

- U subotu, u policiji su nam rekli da je Barbara htjela nekoga da obiđe i da se okliznula i pala preko ograde, a da u cilju istrage ne mogu ništa više da nam kažu - kaže otac djevojčice.

srbija-2

Roditelji izražavaju sumnju da ju je možda neko i gurnuo. Barbarina baka Ilona Molnar Čikoš kroz plač kaže da se Barbara plašila i na tavan da ode.

- Molila je oca da joj skine nekakvu knjigu sa tavana jer nije smjela da se popne na merdevine, a kamoli da se preko ograde mosta spušta - kroz suze priča baka.

"Očekujemo izranjanje za pet dana"

Nandor Baranji, predsjednik Spasilačkog tima "Tisa", kaže da je mala vjerovatnoća da se tijelo pronađe prije pet do osam dana, kada bi trebalo da dođe do izranjanja.

- Pretražili smo cijelu obalu, dno rijeke oko mosta sonarom i nizvodno oko 100 metara, ali ništa. Nemamo mogućnosti za zaron po ovakvom vremenu. Temperatura vode kod mosta je četiri stepena. Mjesto na kome je pala duboko je oko šest metara, negdje je maksimalna dubina i 22, a visina mosta je oko deset metara - kaže on.

Peti dan potrage za nestalom Nišlijkom

Niška policija već peti dan traga za telom žene (36) koja je skočila sa Vrežinskog mosta u Nišavu 23. novembra.

U policiji navode da su vatrogasno-spasilačke jedinice pretražile i priobalje i korito Nišave, kao i potez nizvodno ka Popovcu, gdje se Nišava uliva u Južnu Moravu, ali potraga nije dala rezultat.

Problem za pretragu predstavlja i visok vodostaj Nišave, koja je nadošla nakon nedavnih kiša. Takođe, vjerovatnoća da je žena preživjela skok je veoma mala jer je Nišava zbog skorašnjih kiša nadošla, a temperatura vode je veoma niska.

Prema nezvaničnim informacijama, žena i njen nevjenčani suprug vraćali su se sa porodičnog slavlja, a nakon žustre svađe, ona je u srijedu skočila u nabujalu reku.

Suprug je odmah alarmirao policiju, međutim, od žene nema ni traga ni glasa već peti dan. Prema podacima Policijske uprave u Nišu, u prvih deset mjeseci ove godine na području grada 25 lica je oduzelo sebi život.

U toku 2015. godine u Nišu je zabilježeno 17 samoubistava. 

(blic.rs)

 

Ne propustite