Opozicija slavi, žestok udarac Kuvajćana odlazećoj skupštini

Svijet
Opozicija slavi, žestok udarac Kuvajćana odlazećoj skupštini
Kuvajtske opozicione grupe i njihovi saveznici osvojili su na izborima održanim u subotu, skoro polovinu od 50 mjesta u parlamentu, zbog čega je porastao strah od političkih natezanja u toj zalivskoj državi, prenosi agencija AFP. Prema zvaničnim rezultatima, opozicija je osvojila 24 mjesta. Islamisti, nacionalisti i liberali učestvovali su na izborima održanim u subotu, nakon četvorogodišnjeg bojkota kojim su protestvovali protiv vladinog amandmana na glavni sistem glasanja. Polovinu mjesta opozicionih stranaka osvojili su islamisti iz Muslimanskog bratstva i Salafisti. Samo jedna žena je izabrana, a muslimanska šiitska manjina osvojila je tri mjesta manje negu u prethodnom sazivu.

Kuvajtske opozicione grupe i njihovi saveznici osvojili su na izborima održanim u subotu, skoro polovinu od 50 mjesta u parlamentu, zbog čega je porastao strah od političkih natezanja u toj zalivskoj državi, prenosi agencija AFP.
Prema zvaničnim rezultatima, opozicija je osvojila 24 mjesta.
       
Islamisti, nacionalisti i liberali učestvovali su na izborima održanim u subotu, nakon četvorogodišnjeg bojkota kojim su protestvovali protiv vladinog amandmana na glavni sistem glasanja.

Polovinu mjesta opozicionih stranaka osvojili su islamisti iz Muslimanskog bratstva i Salafisti.

Samo jedna žena je izabrana, a muslimanska šiitska manjina osvojila je tri mjesta manje negu u prethodnom sazivu.

Ne propustite