VRIJEDNOSTI ZAVNOBiH-a ZAGOVARATI I BRANITI JEDNAKO GORLJIVO KAO U NAJTEŽIM VREMENIMA FAŠISTIČKIH NASRTAJA

SDP za jače zagovaranje temeljnih vrijednosti ZAVNOBiH-a

Objavljeno:26.11.2016 - 15:20
A A A Times Arial

Svečana sjednica Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u povodu Dana državnosti BiH, održana je danas u Mostaru, gdje je ponovo skrenuta pažnja na agoniju grada u kojem se institucije države, njen Ustav i temeljna ustavna prava građana najdrastičnije krše i opsoravaju, priopćili su iz SDP-a.

 SDP BiH u priopćenju navodi kako stanovništvu Mostara i južnog dijela BiH daje punu podršku u nastojanjima za zaštitom vlastitog dostojanstva i osiguranjem temeljnih ljudskih prava, poput prava na glas i izbor vlasti u skladu s demokratskim načelima.

 "Smatramo da je temeljne vrijednosti ZAVNOBiH-a danas potrebno zagovarati i braniti jednako gorljivo, kao u najtežim vremenima fašističkih nasrtaja na našu državu. Radi se o vrijednostima koje predstavljaju temelj savremene BiH, zasnovane na antifašizmu, jednakopravnosti, te opredjeljenosti svih naroda za afirmisanjem stoljetne bh. državnosti", ističu u SDP-u, navodeći kako je  Mostar, grad simbol pluralne BiH, kao takav  ponovo izložen nasrtajima suvremenih fašistoidnih ideologija, koje taj grad i njegove građane guraju u nove sukobe, obespravljivanja i poniženja.

 SDP BiH, kao najdosljedniji baštinik vrijednosti antifašizma i jednakopravnosti svih građana, očekuje od svih činitelja političkog života da, osim po deklarativnom opredjeljenju, konačno, praktično počnu dokazivati vlastiti antifašizam i državotvornost.

 "Iako se vladajuće nacionalističke stranke javno formalno zalažu za antifašistička, a samim tim i europska načela i vrijednosti, veličanje fašizma kroz imenovanja škola, ulica, mostova i drugih javnih objekata i institucija po ratnim zločincima, bilo iz posljednjeg ili iz Drugog svjetskog rata, jasno demantira te navodne patriote, europejce i antifašiste", smatraju u SDP-u.

  
 
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA