Armin Ramusović: Uspješan mladi frizer čiji radovi ostavljaju bez daha

Moda i ljepota
Armin Ramusović:  Uspješan mladi frizer čiji radovi ostavljaju bez daha
Rijedak je broj onih žena koje se s vremena na vrijeme ne vole prepustiti rukama profesionalaca.

Rijedak je broj onih žena koje se s vremena na vrijeme ne vole prepustiti rukama profesionalaca. Za većinu, frizerski salon predstavlja više od mjesta gdje nam sređuju frizuru ponajprije jer znamo da su sljedećih sat ili dva odvojeni samo za nas. U nastavku vam donosimo intervju sa mladim ali izuzetno uspješnim frizerom Arminom Ramusovićem koji sa svojom maštom, kreativnošću i neprikosnovenim talentom u rukama čini čuda od svačije kose.

 

1. Zašto ste se i kada odlučili da postanete frizer?

Sve više ljudi se danas odlučuje za posao frizera, neki to rade jer su još kao mali osjetili da je to nešto čime žele da se bave, a drugi to biraju kao još samo jednu opciju u svome životu. Ja spadam u ovu prvu u kategoriju. Još kao mali sam volio rad sa kosom, a ta ljubav se kasnije samo još više razvila.

2. Gdje ste se školovali?

Srednju frizersku školu sam završio u Ilijašu.

3. Da li imate uzore iz profesije?

Svaki uspješan frizer prati svjetske trendove i pokušava da napreduje i da svoje sposobnosti dovede na veći level. Ja bih kao velike majstore svoga zanata izdvojio Farrux Shamuratova i Anthony Mascoloa i naravno mog mentora Elvira Brajića.

4. Što vas inspiriše dok nekomu radite frizuru?

U životu sam uvijek volio izazove, a svaki novi klijent je za mene i novi izazov.
Kada nekome radim frizuru inspiracija obično dođe u trenutku kada mi klijent sjedne na stolicu. Firzure radim u odnosu na crte lica, ovisno o stilu oblačenja određene osobe, jer sve to morate da ukomponujete da bi finalni rezultat bio zadovoljstvo klijenta a i vas samih.

5.  Kojim tretmanom radite?

Trenutno koristim Lakme proizvode za njegu kose kao i njihove boje za kosu. A osim toga  u saradnji sa Firzerland BiH sam od nedavno postao jedan od prvih korisnika Eslabondexx proizvoda za obnovu kose koji su jedni od vodećih u svijetu za ovu problematiku. 

6. Kako je biti frizer u Bosni i Hercegovini u današnje vrijeme?

Ne mogu reći da je lako. Svi mi koji radimo i živimo u BiH znamo da država baš i ne podržava male firme i općenito nemamo podršku države i svaki uspjeh koji dosegnemo je uz puno truda i rada nas samih.
Na samom početku sam radio i po 12 sati, trudio sam se da uspijem i u jednom trenutku mi je bio potreban podsticaj države koji nisam dobio tako da je moj put ka uspjehu i samostalnom radu bio dosta težak ali na kraju sam uspio.

7. Koje su stvari važne za uspjeh jednog frizerskog salona?

Ovo će možda zvučati otrcano ali moram reći da su to red,rad i disciplina.
Uspjeh zahtjeva mnogo odricanja, ulaganja, istraživanja, konstantnog učenja i nadograđivanja. Morate uvijek biti u korak sa najnovijim trendovima. I morate biti spremni da nešto i žrtvujete kao npr. slobodno vrijeme da biste mogli uspjeti.

8. Koje vam je najveće postignuće? Nešto čime se najviše ponosite.

Pa smatram da mi je najveće dostignuće što sam sa svojih 20 godina otvorio sopstveni salon koji već dvije godine uspješno posluje. 

9. Koji je vaš najbolji savjet za uistinu njegovanu i zdravu kosu?

Ukoliko želite zdravu i njegovanu kosu ono što je neophodno jeste da vodite brigu o tome koje šampone koristite za kosu, da hranite kosu vitaminima kao i redovno šišanje kako bi vaša kosa bila zdrava i kako bi mogla rasti.

10. I za kraj, recite nam, kako zakazati termin kod Armina Ramusovića?

Termin možete zakazati direktno u salonu, putem telefona koji imate na našoj stranici i Vaš termin također možete zakazati na web site-u koji je i napravljen kako biste vaše termine mogli što lakše i brže da zakažete.

 

Ne propustite