Inicijativa za Stolac podnijela krivične prijave protiv Raguža, Kapor, Perića i Perićeve kćerke

Bosna i Hercegovina
Inicijativa za Stolac podnijela krivične prijave protiv Raguža, Kapor, Perića i Perićeve kćerke
Članovi Incijative za Stolac podnijeli su četiri krivične prijave Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog sumnje u izborne prevare. Krivične prijave podnesene su protiv nosioca liste za Općinsko vijeće Kazimira Raguža, predsjednika OIK Ivana Perića, člana OIK Melihe Kapor i Jelene Perić, kćerke Ivana Perića. "Kazimir Raguž je direktor Doma zdravlja i on prije izbora nije htio potpisati medicinske nalaze više od 50 Bošnjaka kako bi mogli biti upisani za glasanje putem mobilnog tima, što znači da je starim i bolesnim ljudima oduzeo pravo glasa. S druge strane, Hrvatima je potpisao nalaze i oni su glasali putem mobilnog tima“, kazao je za Klix.ba Haris Baljić iz Incijative za Stolac.

Članovi Incijative za Stolac podnijeli su četiri krivične prijave Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog sumnje u izborne prevare. Krivične prijave podnesene su protiv nosioca liste za Općinsko vijeće Kazimira Raguža, predsjednika OIK Ivana Perića, člana OIK Melihe Kapor i Jelene Perić, kćerke Ivana Perića.

Protiv Perića je podignuta prijava zbog sumnje da je organizator grupe koja je pokušala izbornu prevaru, a protiv Melihe Kapor zbog sumnje da je bila saučesnik. 

"Meliha Kapor je bila ucijenjena jer njena kćerka radi u Domu zdravlja gdje je Raguž direktor i očito je da je morala podržati politiku Ivana Perića i njegovih saučesnika. No, kad su vidjeli da im ne ide po planu prekinuli su izbore i za to su optužili Inicijativu za Stolac", ističe Baljić.

Naš sagovornik tvrdi da je kćerka Ivana Perića, koja radi kao matičarka u Općini Stolac, zloupotrijebila položaj, te je u više navrata mijenjala Ivana Perića u komisiji. 

Inicijativa za Stolac podnijela je ukupno deset krivičnih prijava Tužilaštvu HNK, ali tvrde da ni na jednu nisu dobili nikakav odgovor. Tužilaštvu BiH i VSTV-u su prije nekoliko dana podnijeli pritužbu na rad kantonalnog tužioca Spomenka Jukića.

Ne propustite