Nastavlja se osipanje rukovodstva Demokratske fronte

Bosna i Hercegovina
Nastavlja se osipanje rukovodstva Demokratske fronte
Doskorašnji član Predsjedništva Demokratske fronte iz Tuzle i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Saša Mitrović podnio je neopozivu ostavku na mjesto člana Predsjedništva stranke i člana Gradskog odbora DF-a Tuzla.

Doskorašnji član Predsjedništva Demokratske fronte iz Tuzle i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Saša Mitrović podnio je neopozivu ostavku na mjesto člana Predsjedništva stranke i člana Gradskog odbora DF-a Tuzla.

Razloge je naveo u priopćenju koje prenosimo u cjelosti. 

Poštovani predsjedniče, Željko Komšić, poštovani gen. sekekretaru Zlatko Miletić, poštovani članovi predsjedništva, kolegice i kolege. Ovim putem vas obavještavam da podnosim ostavku na člana predsjedništva i člana GO DF. Molim vas da usvojite moju molbu na sljedećoj sjednici predsjednišva DF. 

Obrazloženje 

Člna DF sam od samog osnivanja vjerujući u koncept i ideologiju stranke. Ušao sam srcem i dušom, radio i trudio se se koliko znam i mogu. Bio sam na listi na našim prvim izborima, ne da sebo osiguram prolaz jer tako nešto nije bilo moguće sa broja 12 na Federalnoj listi. Ali sam se borio da imamo što više glasova. Međutim, sticajem okolnosti prolazim konpenzacijskom listom i to po još nevjerovatnim okolnostima. Kažu: "Dok nekom ne smrkne, drugom ne svane". Svašta se izdešavalo od tada pa do ovog trenutka. Pogotovo od početka lokalnih izbora pa do današnjeg dana. Ja sam već jednom pisao predsjedniku Komšiću, u samoj kampanji lokalnih izbora i sada stojim iza toga. Zbog narušenih međuljudskih odnosa, zbog ponašanja pojedinaca koji se kriju iza nečijih leđa. Zbog loših rezultata na prethodnim lokalnim izborima na području grada Tuzle. Zbog trenutnih dešavanja u GO DF Tuzla, zbog čovjeka koji mene naziva lopovom, kriminalcem, izdajnikom i rušiteljem DF-a, taj isti spletkari na svim stranama. Priča po Tuzli kako ne postoji GO DF Tuzla, a odbor bez obzira kakav je, takav je, ipak postoji. Priča i pregovara kao sa nekom dobrom stranom neke stranke. Nije se pojavio dvije gdine u svojoj GO. On je dobar, a mi smo svi loši. Ne kažem ja da nema i svojih grešaka.  A vrhunac svega ovoga što pišem su posljednja dešavanja u mojoj GO DF, gdje je sve kuluminiralo do toga da pojedinci hoće da se fizički obračunavaju, do toga dolaze pod dejstvom alkohola i napdaju sve i još mnogo toga. Moj odgoj i moral to ne dozvoljavaju, te zbog toga podnosim ostavku na člana Predsjedništva DF i člana Glavnog odbora DF. Zahvaljujem se predsjedniku Željku Komšić na ukazanom povjerenju i svim iskrenim članovima Predsjedništva DF, koji su imali povjerenje u mene. Ostajem član DF-a član kluba zastupnika DF u ZDPFBiH, sve dok vi predsjedniče drugačije ne odlučite. 

S poštovanjem 

Saša Mitrović  

Ne propustite