Vahid Ćosić tražio privremeni povratak na poziciju policijskog komesara MUP-a KS

Bosna i Hercegovina
Vahid Ćosić tražio privremeni povratak na poziciju policijskog komesara MUP-a KS
Bivši policijski komesar Vahid Ćosić Općinskom sudu u Sarajevu je podnio prijedlog za privremeni povratak na poziciju generalnog inspektora, odnosno obavljanje dužnosti policijskog komesara, potvrdio je Ćosićev advokat Hakija Tahirović.

Bivši policijski komesar Vahid Ćosić Općinskom sudu u Sarajevu je podnio prijedlog za privremeni povratak na poziciju generalnog inspektora, odnosno obavljanje dužnosti policijskog komesara, potvrdio je Ćosićev advokat Hakija Tahirović. Tahirović je kazao da je prijedlog podnesen u ponedjeljak te da se još uvijek čeka odluka Općinskog suda u Sarajevu. 

"Ukoliko Sud u tom postupku ne donese mjeru, na zahtjev tuženog će zakazati raspravu za određivanje sudske mjere osiguranja. Također ima i mogućnost zakazivanja glavne rasprave na kojoj će se iznijeti dokazati, a onda donijeti rješenje o određivanju sudske mjere osigranja ili odbijanje", pojasnio je Tahirović i dodao kako je Ćosić pokrenuo sudski postupak za donošenje privremene sudske mjere za povratak na rad do okončanja sudskog postupka.

Ne propustite