Savjeti za ravan trbuh

Moda i ljepota
Savjeti za ravan trbuh
Masne naslage na trbuhu su boljka mnogih. Žene na razne načine pokušavaju “isklesati” trbuh, no bezuspješno.

Masne naslage na trbuhu su boljka mnogih. Žene na razne načine pokušavaju “isklesati” trbuh, no bezuspješno. Ustrajnost, prehrana i vježbe u kombinaciji sigurno će donijeti uspjeh. Prvo što treba napraviti je uspostaviti uravnoteženu prehranu jer je ona ključ uspjeha.

Uz zdravu prehranu obavezno kombinirajte tjelesnu aktivnost. Uz sve to treba koristiti kozmetiku za njegu kože jer ćete tako poboljšati tonus kože. Smanjeni obujam struka za nekoliko centimetara vam je zagarantiran.

Prehrana mora biti raznolika, znači jedite sve uravnoteženo. Morate unositi bjelančevine, ugljikohidrate, šećer i škrob. Tijelo vam mora primati sve. Nikako ne smijete ići na drastične dijete jer time možete narušiti svoje zdravlje, a i nakon dijete možete lako povratiti svoje kilograme.

Pokušajte izbjegavati velike količine slatkiša i grickalica. To smanjite na minimum ako već ne možete izbaciti u potpunosti. Obroci moraju biti ravnomjerno raspoređeni. Neka budu raspoređeni na način da jedete više puta dnevno, po malo.

Nemojte pretjerivati s hranom. Veličina obroka mora biti mala. Na večer nemojte jesti tešku hranu. Pojedite nešto lagano i lako probavljivo. Izbjegavajte specijalitete iz restorane brze hrane. Osim što sadrži velike količine masti nije dobra za samo zdravlje. Alkohol i kofein obavezno izbacite. Pijte velike količine vode. Možete piti i čaj, ali umjesto šećera koristite samo med i limun.


 
Tjelesna aktivnost je neizostavna. Krećite se puno. Za trbušne mišiće preporučuje se kupanje jer s plivanjem rade svi mišići. Kao bi vam rezultati bili vidljivi treba plivati dva puta tjedno, po barem 40-ak minuta. Ako ste već u vodi pokušajte i s gimnastikom u vodi.

Trčanje je također korisno i preporučljivo. Svaki slobodan trenutak iskoristite na trčanje. One žene koje si mogu priuštiti teretanu, neka je svakako upišu. Pri upisu, posavjetujte se s trenerom i recite mu da se želite usmjeriti na trbušni dio i povećati trbušne mišiće.

Pokazat će vam prigodne vježbe za to. Svakako prije svakog treninga dobro se zagrijte na traci na trčanje, steperu ili biciklu. Broj vježbi za trbuh postupno povećavajte. Tako ćete probiti svoje granice izdržljivosti i postići rezultate.

Težak je put k ravnom i “isklesanom” trbuhu, no rezultati donose veliko zadovoljstvo, pa se svaki napor i trud sigurno isplate.

Ne propustite