Dr. Stevanović podnio ostavku: Dirigovano obaranje izvještaja o radu Ljekarske komore

Bosna i Hercegovina
Dr. Stevanović podnio ostavku: Dirigovano obaranje izvještaja o radu Ljekarske komore
Dr. Dragan Stevanović, predsjednik Upravnog odbora Ljekarske komore Kantona Sarajevo na današnjoj Radno-izvještajnoj skupštini podnio je ostavku na ovu funkciju. Za Patriju je rekao da se na ovaj potez odlučio jer Skupština Ljekarske komore, tačnije 51 delegat iz UKCS “dirigovano i po tačno utvrđenom scenariju nije prihvatio Izvještaj o radu ove institucije”. -Glasali su protiv izvještaja iako na njega nisu imali nijednu primjedbu. Na kraju sjednice nisu imali više ni kvoruma, tako da se sada malo komplikuje situacija oko sazivanja vanredne sjednice Skupštine na kojoj žele birati novo rukovodstvo, pojašnjava dr. Stevanović. Ugledni ljekar iz Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš” bio je proteklih 10 mjeseci žestok kritičar rada menadžmenta UKCS na čelu sa direktoricom Sebijom Izetbegović i među prvima koji se suprotstavio planu gašenja Opće bolnice. Posljednja dva tri mjeseca situacija u Ljekarskoj komori kuliminirala je nakon odluke direktorice Izetbegović da uposlenici UKCS ne plaćaju članarinu.

Dr. Dragan Stevanović, predsjednik Upravnog odbora Ljekarske komore Kantona Sarajevo na današnjoj Radno-izvještajnoj skupštini podnio je ostavku na ovu funkciju.

 Za Patriju je rekao da se na ovaj potez odlučio jer Skupština Ljekarske komore, tačnije 51 delegat iz UKCS “dirigovano i po tačno utvrđenom scenariju nije prihvatio Izvještaj o radu ove institucije”.

-Glasali su protiv izvještaja iako na njega nisu imali nijednu primjedbu. Na kraju sjednice nisu imali više ni kvoruma, tako da se sada malo komplikuje situacija oko sazivanja vanredne sjednice Skupštine na kojoj žele birati novo rukovodstvo, pojašnjava dr. Stevanović.

Ugledni ljekar iz Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš” bio je proteklih 10 mjeseci žestok kritičar rada menadžmenta UKCS na čelu sa direktoricom Sebijom Izetbegović i među prvima koji se suprotstavio planu gašenja Opće bolnice.

Posljednja dva tri mjeseca situacija u Ljekarskoj komori kuliminirala je nakon odluke direktorice Izetbegović da uposlenici UKCS ne plaćaju članarinu. 

Izvor: Nap.ba 

Ne propustite