SIPA u Krajini uhapsila komandire "Gazija" Nisveta Porića i Safeta Isakovića

Bosna i Hercegovina
SIPA u Krajini uhapsila komandire "Gazija" Nisveta Porića i Safeta Isakovića
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uhapsili su jučer na području općina Bužim i Velika Kladuša Nisveta Porića i Safeta Isakovića, komandire bužimske jedinice "Gazije", koja je bila u sastavu 505. viteške brdske brigade.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uhapsili su jučer na području općina Bužim i Velika Kladuša Nisveta Porića i Safeta Isakovića, komandire bužimske jedinice "Gazije", koja je bila u sastavu 505. viteške brdske brigade. Od sinoć u Bužimu, ali i cijeloj Krajini, vlada šok i nevjerica nakon što se saznalo da su u jučerašnjoj akciji SIPA-e uhapšeni Nisvet Porić i Safet Isaković, bliski ratni saradnici generala Izeta Nanića i ratni heroji ovog kraja. Da su Porić i Isaković zaista uhapšeni potvrdili su neki od njihovih saboraca. 

Kako je iz SIPA-e jučer saopćeno, uhapšeni su, po naredbi Tužilaštva BiH, lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su navodno počinili krivično djelo "Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika", ali nisu navedeni konkretni zločini za koji se terete. 

Ne propustite