Obama i Tramp obavili još jedan razgovor

Svijet
Obama i Tramp obavili još jedan razgovor
Odlazeći predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama obavio je još jedan razgovor s novoizabranim predsjednikom Donaldom Trampom nakon susreta u Bijeloj kući 10. novembra, rekao je portparol Bele kuće Džoš Ernest.

Odlazeći predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama obavio je još jedan razgovor s novoizabranim predsjednikom Donaldom Trampom nakon susreta u Bijeloj kući 10. novembra, rekao je portparol Bele kuće Džoš Ernest. Predstavnik Bijele kuće je odbio da navede detalje o tome kada je održan razgovor Obame i Trampa i kakav je bio njegov karakter, izjavivši da ostavlja pravo timu novoizabranog predsjednika da objavi te informacije.

Obama i Tramp su se sreli odmah pošto je američki milijarder izabran za novog predsjednika SAD. Aktuelni predsjednik je novoizabranom kolegi obećao da će mu pomoći prilikom predaje vlasti i izjavio da "svi navijaju“ da Tramp bude uspješan. Prije izbora Obama je oštro kritikovao Trampa i govorio da on nije podoban za funkciju predsjednika. Tramp: Svidio mi se Obama Tramp je izjavio da je mislio da mu se neće svidjeti odlazeći američki predsjednik Barak Obama, ali da je nakon sastanka promijenio mišljenje i da mu se Obama "jako svidio".

"Nisam znao da li će mi se svidjeti. Mislio sam da vjerovatno neće, ali svidio mi se. Zaista mi se svidio", rekao je Tramp u intervjuu za Njujork tajms, prenosi Rojters. Nakon što je za Obamu rekao da je propali vođa koji je nepogodan da bude predsjednik, Obama i Tramp sastali su se 10. novembra, dva dana nakon izbora na kojima je Tramp pobijedio.

"Imao sam sjajan sastanak sa Obamom. Zaista mi se jako dopao", dodao je Tramp za Njujork tajms. On je kazao i da je mu je Obama rekao šta smatra najvećim problemima u SAD i izdvojio jedan problem, ali nije naveo koji.

"Rekao je lijepe stvari poslije sastanka i ja sam rekao lijepe stvari o njemu", kazao je Tramp.

Ne propustite