Ratni veterani traže zabranu održavanja predstave Radeta Šerbedžije

Region
Ratni veterani traže zabranu održavanja predstave Radeta Šerbedžije
Udruženja koja okupljaju hrvatske ratne veterane zatražila su od Ministarstva unutrašnjih poslova da zabrani održavanje predstave Radeta Šerbedžije u Zagrebu 22. decembra zbog ozbiljnog ugrožavanja bezbjednosti jer su revoltirani glumčevim javnim istupom. U zahtjevu navode da je Šerbedžija grubo osramotio hrvatske generale, ratne veterane i Hrvatsku. Udruženja zahtijevaju od državnog tužilaštva da protiv Šerbedžije pokrene krivični postupak i da mu bude zabranjeno javno djelovanje na području Hrvatske u dužem periodu, najmanje pet godina, prenose hrvatski mediji.

Udruženja koja okupljaju hrvatske ratne veterane zatražila su od Ministarstva unutrašnjih poslova da zabrani održavanje predstave Radeta Šerbedžije u Zagrebu 22. decembra zbog ozbiljnog ugrožavanja bezbjednosti jer su revoltirani glumčevim javnim istupom.
U zahtjevu navode da je Šerbedžija grubo osramotio hrvatske generale, ratne veterane i Hrvatsku.

Udruženja zahtijevaju od državnog tužilaštva da protiv Šerbedžije pokrene krivični postupak i da mu bude zabranjeno javno djelovanje na području Hrvatske u dužem periodu, najmanje pet godina, prenose hrvatski mediji.

Ova udruženja traže od koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski" da predstava bude skinuta sa programa iz bezbjednosnih razloga.

Zbog izjava o bivšoj Јugoslaviji nedavno je i ministarstvo koje brine o ratnim veteranima napalo glumca Radeta Šerbedžiju koji je rekao da se "od bitangi nije mogla spasiti divna Јugoslavija", te da su "bitange zavadile običan narod".

 

 

Ne propustite