Trump nije zainteresiran za dodatnu istragu protiv Clinton

Svijet
Trump nije zainteresiran za dodatnu istragu protiv Clinton
Vodeća savjetnica Donalda Trumpa sugerirala je da će novoizabrani predsjednik pomoći Hillary Clinton da "ozdravi" i da neće insistirati na istrazi korištenja njenog privatnog severa pri slanju povjerljivih email poruka. Kellyanne Conway izjavila je u utorak za MSNBC da Trump podešava atmosferu među Republikancima u Kongresu da se suzdrže od poziva za novim istragama. Kazala je kako "on ne želi da podiže te optužbe". Nekoliko dana ranije Trump je izjavio za program "60 Minutes" TV mreže CBS kako želi da više razmotri Clintonovo korištenje privatnog servera i odluku ministarstva pravde da ne podiže optužbe protiv nje. Sada Conway tvrdi da "ukoliko joj Donald Trump može pomoći da ozdravi, onda je to možda dobra stvar". Trump je izjavljivao tokom predizborne kampanje da će njegova demokratska predsjednička suparnica "završiti u zatvoru" zbog toga, prenosi AP.

Vodeća savjetnica Donalda Trumpa sugerirala je da će novoizabrani predsjednik pomoći Hillary Clinton da "ozdravi" i da neće insistirati na istrazi korištenja njenog privatnog severa pri slanju povjerljivih email poruka.
Kellyanne Conway izjavila je u utorak za MSNBC da Trump podešava atmosferu među Republikancima u Kongresu da se suzdrže od poziva za novim istragama. Kazala je kako "on ne želi da podiže te optužbe".

Nekoliko dana ranije Trump je izjavio za program "60 Minutes" TV mreže CBS kako želi da više razmotri Clintonovo korištenje privatnog servera i odluku ministarstva pravde da ne podiže optužbe protiv nje.

Sada Conway tvrdi da "ukoliko joj Donald Trump može pomoći da ozdravi, onda je to možda dobra stvar".

Trump je izjavljivao tokom predizborne kampanje da će njegova demokratska predsjednička suparnica "završiti u zatvoru" zbog toga, prenosi AP.

Ne propustite